Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Zdravniki hranili možgane mrtvih otrok

Zdravnik Shutterstock
Britanska policija je v eni od bolnišnic v Southamptonu odkrila, da so v formalinu shranjevali možgane umrlih otrok, ne da bi za dovoljenje prosili starše. Nekateri so tako po več kot desetih letih znova pokopali svoje otroke.

Šestmesečni fantek Regan je umrl pred 13 leti v eni od bolnišnic v Southamptonu. Njegova mati Julie Middleton je dovolila odvzem nekaterih organov za analizo, nihče pa ji ni omenjal možganov. Prav tako sta še dve Britanki izvedeli, da so njunim otrokom brez dovoljenja odvzeli celotne možgane, ne le vzorca.

Melanie Ware, ki je otroka pokopala pred 14 leti, se je odločila, da ga bo pokopala še enkrat. "Možgani niso vzorec, to je najpomembnejši organ. Znova smo imeli pogreb in bilo je težko. Od zdaj ne bom zaupala nobenemu medicinskemu osebju več," je za britanske medije povedala Melanie.

Tudi Lisa Burton je pred 15 leti mislila, da bo patolog njeni hčerki Zoe, ki je umrla zaradi epilepsije, vzel le vzorec možganov. "Njene možgane smo dali zdaj upepeliti dan pred Zoejinim 18. rojstnim dnevom," pravi.

Iz bolnišnice so sporočili le, da je njihova krivda minimalna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.