Slovenija
55 ogledov

Da zajedalcev ne bi bilo

“Pomembno je, da svoje hišne ljubljenčke zaščitimo, še preden imajo težave s kož Žurnal24 main
Dan odprtih vrat. Brezplačni pregledi kože in dlake za hišne ljubljenčke.

Pomlad je obdobje, ko se v večjem številu pojavijo kožni zajedalci, kot so klopi, bolhe in komarji, ki prenašajo različne bolezni in povzročajo precej težav z razdraženostjo kože. Zato je pomembno, da svoje hišne ljubljenčke zaščitimo, še preden se te nadloge pojavijo,” je dejala Barbara Strmole, namestnica direktorja Veterinarske ambulante Koper.

To soboto namreč veterinarska ambulanta v Kopru (Istrska cesta 13) drugo leto zapored pripravlja od 8. do 13. ure dan odprtih vrat, tokrat na temo Koža in zunanji zajedavci.

Sedem veterinarjev. Tri ambulante. Veterinarska ambulanta Koper ima poleg ambulante v Škocjanu še ambulanto za male živali v Izoli in Piranu, kjer trenutno deluje sedem veterinarjev.

Brezplačni pregledi
Njihovi veterinarji bodo v soboto hišnim ljubljenčkom opravili brezplačne preventivne preglede kože in dlake, lastnikom pa svetovali o uporabi preventivnih sredstev proti zunanjim zajedalcem.

Stojnice s ponudniki
Prav tako bodo na ta dan na stojnicah predstavniki društva Boškarin, ponudnika hrane za hišne ljubljenčke ter preparatov proti kožnim zajedalcem, ki bodo lahko obiskovalcem povedali še kaj več o izdelkih.

Hrana za zavetišče
Zbirali bodo tudi hrano za zavetišče za živali in prispevke od prodanih slik znanih akademskih slikarjev. Kot nam je povedala Strmoletova, je na Obali registriranih okoli šest tisoč psov, ocenjuje pa, da je še kakšnih tisoč, ki niso registrirani in cepljeni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.