Slovenija
39 ogledov

Dežurna odpira vrata

Zobozdravnik. Od jutri bo dežurni prvič delal tudi v nedeljo in ob praznikih.
Storitve bodo brezplačne, ampak samo iz nabora odpravljanja bolečin.
Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske

Jutri se v Kranju začenja dežurna zobozdravstvena služba ob nedeljah in praznikih. "S tem uresničujemo želje številnih občanov, ki so morali doslej v tem času pomoč iskati v Ljubljani," je dejal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG).

Nič več edina
Gorenjska je bila edina regija, ki nedeljskega in prazničnega dežurstva do zdaj ni imela. "Prevladovalo je stališče, da je Ljubljana dovolj blizu," je spomnil Veternik in poudaril, da zato Gorenjske v javni mreži ni bilo, s tem pa tudi ni bila upravičena do javnih sredstev. Ta je OZG uspelo pridobiti pred koncem leta.

Zgolj odprava bolečin
Nedeljska in praznična zobozdravstvena ambulanta bo odprta v kletnih prostorih Zobne poliklinike Kranj od 8. do 13. ure. Zajela bo zobozdravnike iz vse Gorenjske. "Storitve bodo brezplačne, ampak samo iz nabora odpravljanja bolečin," je poudaril Veternik.

Spremembe v soboto
Z uvedbo nedeljskega in prazničnega dežurstva doživlja spremembe tudi sobotna ambulanta nujne zobozdravstvene pomoči. Že danes bo odprta uro manj, od 8. do 12. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.