Slovenija
38 ogledov

Dobitniki pridejo tudi po najmanjše zneske

loterija Shutterstock
Dobitnik dobrih 1,3 milijona evrov vrednega Lotka 6 se še ni javil. V preteklosti Loterija Slovenije izplačala vse glavne dobitke.

Včeraj smo že poročali, da Loterija Slovenije išče dobitnika Lotka 6, vrednega kar 1.307.522,30 evrov.  Do danes se še ni javil, časa pa ima le še do 25. septembra.

Včasih so manjše zneske puščali

Na Loteriji Slovenije ugotavljajo, da v zadnjem času igralci iger na srečo pridejo tudi po najmanjše zneske, med tem ko so včasih ti zneski včasih ostali neizplačani: "V preteklosti je Loterija vse glavne dobitke izplačala: poleg rekordnih Sedmice (leta 2012 pet milijonov evrov) in dveh Jackpotov (letos, 21 in 28 milijonov evrov) tudi vse manjše. Neizplačanih dobitkov je danes izjemno malo. Udeleženci v igri namreč pridejo tudi po tiste manjše dobitke, vredne evro, dva - si jih izplačajo ali pa znesek porabijo za nadaljnje igranje, medtem ko so v preteklosti manjše dobitke tudi kdaj pustili - ostali so torej neizplačani."

Protokol za iskanje

Za izplačilo dobitkov veljajo natančno določeni roki, pri Eurojackpotu je to 90 dni od datuma žrebanja, pri vseh ostalih igrah z žrebanji pa je rok nekoliko krajši, 67 dni.

Pri loteriji Slovenije dobitnike iščejo po vnaprej pripravljenem protokolu. "Štirinajst dni pred iztekom roka za prevzem dobitka na vseh naših prodajnih mestih objavimo obvestilo - poziv, da določen dobitek še ni izplačan. To velja za vse dobitke, višje od 4.000 evrov,“ so nam pojasnili.

Ker pa gre v tem zadnjem primeru za res visok znesek, so se odločili, da neznanega dobitnika poskušajo najti tudi z obvestili preko medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.