Slovenija
58 ogledov

Droga Kolinska v celoti hrvaška

V Atlantic Grupi so že oktobra zagotovili, da bo denar nakazan novembra. (Foto: Žurnal24 main
Istrabenz je prejel 243,11 milijona evrov kupnine za Drogo Kolinsko, kar pomeni, da je slednja v celoti hrvaška.

Droga Kolinska je dokončno in v celoti v lasti hrvaške Atlantic Grupe, poroča današnje Delo. V torek je namreč Istrabenz na podlagi pogodbe s konca junija letos družbi Atlantic Naložbe prodal 100-odstotni delež v Drogi Kolinski. Za vseh 14.708.939 delnic Droge Kolinske je koprska družba iztržila 243,11 milijona evrov, kupnina pa je bila nakazana v torek. Atlantic Grupa je hkrati prevzela v odplačilo 139 milijonov evrov dolga Droge Kolinske.

Delo še poroča, da so prodaje Droge Kolinske najbolj vesele banke. Največje terjatve so namreč v postopku prisilne poravnave imele Bawag Banka (82 milijonov), Banka Sparkasse (56 milijonov), NLB in Hypo Bank (po približno 45 milijonov), Abanka 41 milijonov, Volksbank (36 milijonov), UniCredit (29 milijonov), Nova KBM (28,5 milijona ) itd. Istrabenz je prejeto kupnino namenil za zmanjšanje terjatev upnikov iz prisilne poravnave.

Dosedanjega predsednika uprave in dosedanjega petodstotnega solastnika Droge Kolinske Slobodan Vućičević naj bi zamenjal Srećko Nakić, podpredsednik Atlantic Grupe. Pred se še mora sestati Skupščina Droge Kolinske, do tedaj pa naj bi družbo vodil Enzo Smrekar, dosedanji član uprave Droge Kolinske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.