Slovenija
34 ogledov

Družba Merfin v stečaj

Prvi mož Merfina Bine Kordež je zatrdil, da je predlog za prisilno poravnavo bol Žurnal24 main
Ljubljansko sodišče je začelo stečajni postopek nad družbo Merfin. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Matjaž Nanut, upniki pa morajo terjatve prijaviti do 5. septembra.

Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, je Merfinov upnik, družba HTC Dva, že 21. februarja vložil predlog za začetek stečajnega postopka družbe. Ker je Merfin 1. aprila podal predlog za prisilno poravnavo, je sodišče postopek stečaja 5. aprila prekinilo.

Toda Merfin predloga za prisilno poravnavo ni pravočasno dopolnil, zato je sodišče 9. maja odločilo nadaljevati s prekinjenim postopkom stečaja. Takšen sklep je sodišče tudi vložilo Merfinu in ga pozvalo, da se o njem izjasni.

Merfin v 15 dneh po prejemu predloga o začetku stečajnega postopka ni niti ugovarjal, da ni insolventen ali da upnikova terjatev ne obstaja, niti ni vložil zahteve za odložitev odločanja o predlogu za začetek stečajnega postopka. Tako je sodišče začelo stečaj.

Merfin, v katerem so združeni menedžerji, ki so leta 2007 prevzeli nakelski Merkur, je sicer v okviru predlagane prisilne poravnave upnikom, ki so konec leta 2010 imeli za dobrih 331 milijonov evrov terjatev, ponudil 2,07-odstotno poplačilo navadnih terjatev v petih letih od potrditve poravnave.

Prvi mož Merfina Bine Kordež je takrat zatrdil, da je predlog za prisilno poravnavo boljši od stečaja. Dobro dvoodstotno poplačilo upnikov pa je Merfin po njegovih besedah predlagal zato, ker da premoženja na družbi ni, saj so ga pobrale banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.