Slovenija
28 ogledov

Dvorana odnesla tudi bazen, ki ga ni

Da bi se v dolenjski prestolnici lahko takole osvežili, Novomeščani še dolgo ne Žurnal24 main
Spremembe. Zaradi športne dvorane spremenjeni odlok o ureditvenem načrtu bazena ne predvideva več.

Zaradi umestitve nove športne dvorane v športno-rekreacijski park Portoval bo svoje mesto v tem parku izgubilo poletno kopališče – 50-metrski zunanji bazen, ki je bil vanj umeščen od sprejetja ureditvenega načrta leta 2001 – sicer samo na papirju. Tako so se, kljub pripombam nekaterih, na zadnji seji odločili mestni svetniki.

Notranji ostaja
Mojca Tavčar
, vodja oddelka za prostor, jim je pojasnila, da bodo prostor za bazen našli ob drugi priložnosti; lahko v Drgančevju, še vedno pa lahko tudi v Portovalu.

Lokacija, ki so ji zdaj spremenili namen, po besedah Tavčarjeve naj za zunanji bazen ne bi bila primerna, 25-metrski notranji bazen pa v načrtu ostaja v vzhodni tribuni.

Na vzhodnem delu Portovala, na zeleni trasi ob Krki, bo tako namesto poletnega kopališča, kot piše v obrazložitvi sprememb odloka, parkovna površina z otroškim igriščem.

Med Novomeščani priljubljenega igrišča ob stadionu namreč zaradi ureditve zunanjih površin dvorane ne bo več. Slavko Gegič, svetnik LDS, je ob tem opozoril, naj igrišče prestavijo takoj ob začetku gradnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.