Slovenija
11 ogledov

Elektrika: z enako ceno le eden

Tabela elektrika Žurnal24 main
Elektrika. LDa letos gotovo ne bo podražila obljublja le Elektro energija, hči Elektra Ljubljana.

Po Energiji plus, hčerinski družbi Elektra Maribor, podražitev elektrike zdaj napoveduje še Elektro Gorenjska prodaja, ki ima okrog 75 tisoč odjemalcev.

“Cene električne energije za gospodinjske odjemalce pri Elektru Gorenjska prodaji so enake že od marca 2009. Letos bomo prodajne cene uskladili s cenami na veleprodajnem trgu,” napovedujejo. Za koliko bodo podražili, pa bodo podrobneje predstavili na novinarski konferenci sredi januarja. Podražitev bo najbrž veljala od 1. marca.

Ljubljana: Letos gotovo ne

Da letos zagotovo ne bodo podražili elektrike za gospodinjstva, obljublja le Elektro energija, hčerinska družba Elektra Ljubljana, ki pa je že med dražjimi ponudniki. Drugi distributerji možnosti podražitve ne izključujejo, prav tako ne Energija plus, ki bo elektriko podražila s 1. februarjem. “Cene za gospodinjstva nenehno prilagajamo dolgoročnemu gibanju cen električne energije na terminskih veleprodajnih trgih,” pravijo in dodajajo, da zaradi negotovosti, ki v zadnjem času vlada na trgu z električno energijo, nespremenjenih cen ne morejo zagotoviti. Bodo pa gospodinjstvom ponudili pakete po fiksnih cenah za nekaj let vnaprej.

V Elektru Celje energiji zatrjujejo, da če letos ne bo nepredvidenega povišanja cen na evropskem trgu električne energije, ne bodo zviševali cen električne energije za gospodinjske odjemalce.

Petrol in Gen-I do polletja

V Gen-I pravijo, da do 30. junija cene ostajajo enake, prav tako trdijo v Petrolu, kjer dodajajo, da bodo še naprej imeli akcije predvsem za člane Petrol kluba, nekatere pa bodo namenjene tudi novim strankam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.