Slovenija
23 ogledov

Evropska pomoč za Murine delavce

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Evropska komisija je za iskanje novih zaposlitev, spodbujanja podjetništva in samozaposlovanja nekdanjim 2554 delavcem Mure odobrila 2,25 milijona evrov pomoči.

Kot so sporočili iz Evropske komisije, celotni sveženj pomoči nekdanjim delavcem Mure iz Evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji znaša skoraj 3,45 milijona evrov, pri čemer znaša delež EU okrog 2,25 milijona evrov.

Pomoč je namenjena predvsem za iskanje nove zaposlitve, (pre)usposabljanju, poklicnemu svetovanju, spodbujanju podjetništva in samozaposlovanja ter delavnicam.

Kot smo že septembra pisali na našem portalu, ima omenjeni sklad do 500 milijonov evrov, Slovenija pa je ena od devetih držav, ki še ni niti evra izkoristila iz tega sklada, je takrat dejal evropski poslanec Jelko Kacin.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so takrat za zurnal24.si dejali, da okoli Preventa in Vegrada še spremljajo dogajanje, in če bi lahko iz sklada dobili denar, bodo pripravili vlogo. Na ministrstvo smo danes zastavili vprašanje, ali bo Slovenija kandidirala za ta sredstva. Na odgovore še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.