Slovenija
44 ogledov

Fišer po vzoru Janše in Jankovića

Zvonko Fišer Saša Despot
Po petkovi odločitvi protikorupcijske komisije, da sta generalni državni tožilec Zvonko Fišer in nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar ravnala koruptivno, zdaj tudi Fišer trdi da ni kriv in mu je bila kršena pravica do obrambe.

Po skoraj treh dneh je odločitev Komisije za preprečavanje korupcije, da je ravnal koruptivno, v izjavi za javnost komentiral še generalni državni tožilec Zvonko Fišer, ki vse nepravilnosti zanika: "Generalni državni tožilec RS dr. Zvonko Fišer zato zavračam ugotovitve KPK, saj državno tožilstvo pod mojim vodstvom s svojim delovanjem dokazuje nasprotno, namreč, da se dosledno in učinkovito bori proti korupciji."

Fišerju in nekdanjemu pravosodnemu ministru Alešu Zalarju nameč protikorupcijska komisija očita, da sta ravnala koruptivno ko sta na mesto generalnega direktorja vrhovnega tožilstva postavila Boštjana Škrleca, ne da bi pri tem objavila javni poziv kot to predvideva zakon.

Brez pravnega varstva pred KPK

Fišer v svojem odzivu tako tudi navaja, da ugotovitve senata ne ustrezajo resnici, poleg tega pa še navaja - podobno kot sta predsednika političnih strank Zoran Janković in Janez Janša v primeru nadzora premoženja - da postopek vpletenim ne zagotavlja učinkovitega varovanja pravic v skladu z načeli poštenega odločanja, vključno z izvajanjem dokazov.

"Po drugi strani takšno obravnavanje postopka komisiji omogoča, da izreka najhujše pravne in moralne sodbe zgolj na podlagi lastne razlage ravnanja drugih, ne da bi ti imeli vsaj možnost neposrednega zaslišanja pred komisijo," še piše Fišer, ki dodaja, da se bo z vsebino poročilo KPK soočil s čisto vestjo in z dvignjeno glavo soočil pred vsemi organi.

Da gre le za za politično gonjo zoper generalnega državnega tožilca, pa je že v petek razsodbo KPK komentiral Aleš Zalar: "Jaz sem tu le kolateralna žrtev. Tri leta nisem več v politiki, KPK pa je bila v tem primeru bila kot kaže pripravljena poteptati vsa pravna načela za to da se politično angažira."

Cerar in Klemenčič se bosta še opredelila

Kot poroča STA se je tudi premier Miro Cerar danes ob robu seje otroškega parlamenta odzval na ugotovitve protikorupcijske komisije in dejal, da se z zadevo še seznanja in da bo imel danes še poseben razgovor na to temo. Prav tako pričakuje, da bo stališče do ugotovitev KPK zavzel tudi pravosodni minister Goran Klemenčič.

Komentarjev 3
  • vladek 08:51 14.april 2015.

    Dokler bo 63 % Slovencev za ta komunistični sistem SMC ZL SD bo tako,zato so proti prodaji,ker je tam veliko koroto,in se vsi napajajo iz istega,Bog čuvaj naše vnuke LP

  • valerijakregar 08:00 14.april 2015.

    dajmo temu fišerju plačat še en tečaj iz komunikologije (prvi, pred dobrim letom nas je stal ene 5k€ !) da bo za medije znal tudi kaj pametnega povedati, in ne le blebetati !kje je bil z enakimi argumenti, ...prikaži veči, kot jih ima danes zase, ko je podobna usoda doletela zj in ijj ????????sam prašam.ta tovariš ima zelo, zelo visok ego, kljub svoji očitni nesposobnosti , ker ve, da je del koruptivnega političnega sistema, ki take kot je on, brezmejno ščiti !

  • macola 23:11 13.april 2015.

    Bistvo ni pritožba na mnenje KPK, kot tu razpreda novinarka....raje se vprašajte, kakšne so bile posledice za te tri imenovane visoke funkcionarje?! Eden je moral takoj iz oblasti, drugi je samo na sekret papir napisal, da ne bo več predsednik ...prikaži več že pozabljene stranke....seveda pa ostane na funkciji glavnega mesta in ta bebec od fišerja.....ga bo pa sam masleša vzel v bran....Toliko o pravni državi in vsi enaki pred zakoni!