Slovenija
6 ogledov

Glasbena šola gre v Epicenter

Več kot milijon evrov je občina Piran letos namenila za naložbe v šolske objekte Žurnal24 main
Številni problemi prostorske narave v občini Piran trajajo že vrsto let, s čimer se spopada tudi glasbena šola v Piranu.
 
 

Nova lokacija glasbene šole je dobra predvsem za otroke.

Tomaž Gantar, piranski župan

 
Številni problemi prostorske narave v piranski občini trajajo že vrsto let. Z njimi se spopada tudi glasbena šola v Piranu, saj so pri prenovi godbenega doma nepričakovano odkrili arheološke najdbe, kar je povzročilo ustavitev gradnje za nedoločen čas. Občina je glasbeni šoli
 

Pridobitev prostora

Glasbena šola je do zdaj delovala na dveh lokacijah, na katerih je skupno imela približno 350 kvadratnih metrov, s selitvijo v Epicenter pa bo dobila kar 500 kvadratnih metrov ustreznih prostorov. V glasbeno šolo je vpisanih 200 otrok, Epicenter pa na dan obišče do 30 mladih.

ponudila več prostorskih rešitev, med katerimi se je za najprimernejšo izkazala lokacija sedanjega Epicentra. Kot pravi župan Občine Piran Tomaž Gantar, je rešitev ugodna, saj ponuja enotno lokacijo in ureditev koncertne dvorane. Predstojnica urada za družbene dejavnosti Lada Tancer pravi, da je prvi odziv šole pozitiven. Epicenter pa je nove prostore, prav tako sporazumno, dobil v nekdanjem obrambnem domu. “ Z rešitvijo smo na mladinskem Epicentru zadovoljni,” pravi vodja centra Mojca Dolšak. Novi prostori omogočajo razširitev programa z novimi vsebinami, ki jih lahko ponudijo mladim, blizu je tudi športno igrišče. Ob tej priložnosti so na občini Piran predstavili druge naložbe, povezane s šolstvom, na primer dograditev prostorov Centra za usposabljanje Elvire Vatovec v Strunjanu, ki bo predvidoma končano konec leta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.