Slovenija
58352 ogledov

Golobova vlada bi zvišala davke in uvedla nepremičninski davek

Robert Golob Anže Petkovšek Neformalno srečanje predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba.
Nižanja dohodnine bo konec, zvišal se bo davek na dobiček, uvedli bi nepremičninski davek

Vlada Roberta Goloba bo spremenila zakon o dohodnini, tako da se splošna olajšava ne bi več zviševala, poročajo Finance. Spomnimo, letos se je zvišala s 3500 na 4500 evrov, predvideno pa je še nadaljnje zviševanje po tisoč evrov do 7500 evrov. Naj bi pa ostala v veljavi dohodninska lestvica, kot jo je postavila Janševa vlada.

Davek na kapital naj bi se s 25 zvišal nazaj na 27,5 odstotka, ponovno naj bi se zvišala obdavčitev najemnin.

V koalicijski pogodbi naj bi bila tudi uvedba davka na nepremičnine, kakšna bi bila obdavčitev, še ni jasno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 154
  • robert73 14:42 14.maj 2022.

    Sociološko je zanimiv ta resentiment "sam da ni Janša", naj mi pocrka vsa štala, samo da Janši ena krava...zakaj tako sovražim tega človeka, zakaj menim, da je vse s prihodom Janše potvarjanje, zakaj se svet začne preštevati s Kristusovim rojstvom, ...prikaži več mar ni svet že pre obstajal in imel svojo logiko...mar smo res ujetniki vere histeričnega družboslovja in političnih dogem?

  • Avatar Leon
    Leon 06:17 14.maj 2022.

    Davek na vse nepremičnine v katerih lastnik nima prijavljenega stalnega bivališča .

  • robi2107 01:11 14.maj 2022.

    A ni Golob nekaj obljubljal, kako da ne bo višal davkov? Problem normalnih državljanov je, da si seveda ne želimo (višjih) davkov, ko so navadno domena levih vlad, vendar je naša desnica, ki je sicer resda znižala davke, po drugi ...prikaži več strani tako nora in pokvarjena, da je normalen človek nikoli ne bi mogel voliti, če ne želi gledati in živeti permanentne revolucije, potvarjanja zgodovine .... Koga naj potem volimo tisti, ki bi radi živeli v normalni državi z nizkimi davki? Očitno nam ni usojeno.