Slovenija
369 ogledov

Hrastar zakonito odpuščen

Zvonko Hrastar Anže Petkovšek
Sova. Kriminalist, ki je aretiral Janšo, izgublja bitko z državo.

Zvonko Hrastar, kriminalist, ki je leta 1988 aretiral Janeza Janšo, je izgubil sodno bitko z državo zaradi izgube službe v Slovenski varnostnoobveščevalni agenciji (Sova). “Tožbene zahtevke tožnika za razveljavitev sklepov o prenehanju delovnega razmerja je delovno in socialno sodišče zavrnilo,” pojasnjuje Boštjan Tratar, vodja pravobranilcev, ki v pravdanju s Hrastarjem zastopajo državo.

In čeprav se možu tožilke Branke Zobec Hrastar (ki Janši očita vpletenost v domnevno sporni nakup oklepnikov patria) v službo ni uspelo vrniti niti s pritožbo zoper zavrnilno sodbo, se je še enkrat pritožil. “Zoper pravnomočno sodno odločbo je vloženo izredno pravno sredstvo, in sicer revizija, o kateri bo odločalo vrhovno sodišče,” odgovarjajo na ljubljanskem delovnem sodišču, kamor je Hrastar sicer (po izgubi službe agenta v Sovi leta 2005) vložil kar dve tožbi zoper državo.

“To je moja zasebna zadeva,” je kratko odgovoril Hrastar, preden je brez drugih pojasnil prekinil telefonski pogovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.