Slovenija
8123 ogledov

Huda prometna nesreča na Bovškem: Motoristoma niso mogli pomagat

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Nekaj minut čez 14. uro se je v okolici naselja Soča na Bovškem zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznik motornega kolesa in njegova sopotnica, oba slovaška državljana.

59-letni motorist je z 58-letno sopotnico vozil kot drugi v skupini petih motoristov proti naselju Trenta. Začel je prehitevati pred njim vozeč avtodom nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Nemčije. Ob tem je ob vožnji v rahlo desni ovinek izgubil oblast nad motorjem, padel na bok in drsel v smeri varovalnih kamnov. Tam je trčil v obcestni kamen in se tako hudo poškodoval, da je umrl.

Njegova sopotnica je zadela v drugi kamen in obležala na cestišču, prav tako je zaradi hudih poškodb umrla na kraju prometne nesreče.

Zdravnica iz tolminskega zdravstvenega doma je lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih o hudi nesreči na Bovškem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci.

To sta osma in deveta smrtna žrtev v cestnem prometu na Severnem Primorskem v tem letu.

dezurtni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dakota_Thornton 13:45 20.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com