Slovenija
16554 ogledov

Ikea v Sloveniji začela iskati delavce

Ikea v BTC-ju Žurnal24
Ikea začenja zaposlovanje v Sloveniji, razpisanih je 300 delovnih mest. Datum otvoritve IKEINE trgovine, še vedno neznanka, prvi možni datum novembra.

Družba IKEA je danes objavila razpis za več kot 300 delovnih mest za trgovino v Ljubljani. Za različna mesta v prodaji, logistiki, odnosov s kupci in podpori kupcem, prehrani, restavraciji in drugih oddelkih, se lahko prijavite preko zaposlitvenega portala MojeDelo.com in IKEINE spletne strani.

Zaposlenim 15 odstotkov popusta za IKEINE izdelke

Na vprašanje, kakšne plače bodo prejeli zaposleni, v IKEI odgovarjajo tako: "Na trgih Jugovzhodne Evrope v družbi IKEA nudimo konkurenčno plačilo. Tako bo tudi v Sloveniji. Vsi zaposleni pa so poleg plače deležni še dodatnih ugodnosti: dodatno zasebno pokojninsko zavarovanje, dodatno zdravstveno zavarovanje ter udeležba v poslovnem uspehu družbe v okviru programa ONE IKEA Bonus. Prav tako so vsi zaposleni upravičeni do 15-odstotnega popusta na vse izdelke IKEA, in sicer v kateri koli naši trgovini ali kontaktni točki na svetu."

V Sloveniji je trenutno že zaposlena manjša ekipa 19 sodelavcev, ki skrbi za vstop na trg in projekt gradnje trgovine.

IKEA: V notranjosti stavbe potrebnega še veliko dela 

Razpisi za prosta delovna mesta bodo odprti do konca septembra, oktobra bodo razgovori in ocenjevanje prijavljenih kandidatov. Datum otvoritve pa, kot so za nas pojasnili pri IKEI, še vedno ni znan. "Z dosedanjim napredkom pri gradnji smo zadovoljni in smo trenutno popolnoma osredotočeni na zaposlovanje in usposabljanje naših bodočih sodelavcev. V notranjosti stavbe je potrebno še veliko dela – na primer vzpostavitev potrebnih sistemov, izgradnja komercialnega dela in dobava blaga – pridobiti moramo tudi preostala dovoljenja," sporočajo z družbe IKEA. "Zavedamo se, da je trgovina IKEA v Sloveniji težko pričakovana in z veseljem bomo z vami delili več podrobnosti o dnevu otvoritve, takoj ko bo ta bližje."

Ikea Ljubljana BTC gradnja | Avtor: Marko Delbello Ocepek Marko Delbello Ocepek

"Gradnja v času epidemije napredovala v skladu z načrti"

Kljub korona krizi pa je gradnja trgovine potekala v skladu z načrti, pravijo pri IKEI.  "Z zdravstvenimi in varnostnimi ukrepi, ki smo jih uvedli že takoj ob izbruhu COVID-19, je gradnja naše trgovine IKEA v Ljubljani v času epidemije napredovala v skladu z načrti. Situacijo spremljamo dnevno in se, kolikor je le mogoče, prilagajamo razmeram, da minimaliziramo vpliv COVID-19 na potek gradnje in ureditve trgovine."

Ikea Ljubljana BTC gradnja | Avtor: Marko Delbello Ocepek Marko Delbello Ocepek

Kakšne bodo cene, italijanske ali slovenske

Kupcem  je znano, da se njihove cene glede na državo razlikujejo, zgodi se, da je kateri od proizvodov na Hrvaškem cenejši kot v Italiji ali obratno. "Kadarkoli pridemo na nov trg, si želimo ponuditi izdelke za notranje opremljanje, po tako nizkih cenah, da si jih lahko privošči čim več ljudi. Pred pojavom na novem trgu tudi veliko raziskujemo, da ugotovimo, kateri del ponudbe bo lokalnemu prebivalstvu še posebej pomemben. Tako bo tudi v Sloveniji," pojasnjujejo pri IKEI. "Hkrati bomo vložili veliko truda v to, da ponudimo najboljše možne cene na trgu – dejstvo, da je Slovenija članica EU, bo na to zagotovo pozitivno vplivalo, saj dodatnih uvoznih pristojbin, ki so sicer prisotne na drugih trgih v regiji, ne bo."

 

Komentarjev 6
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 13:09 07.september 2020.

    To je rezultat, ko v odločitve v Ljubljani ni vpleten kozjanski runkel in njegovi šalabajzerji. Njegov domet je državna podkupnina za Magno in obljubljenih 4000 delovnih mest.