Slovenija
1180 ogledov

Imenovanje novega ministra: Golobu teče voda v grlo

Robert Golob Žan Kolman/KPV
Danes je zadnji rok, da predsednik vlade Robert Golob predlaga novega ministra.

Predsednik vlade Robert Golob včeraj državnemu zboru ni predlagal kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kot je bilo pričakovano. Zadnji rok za predlaganje ministra, ki bo nadomestil odstavljeno ministrico Ireno Šinko, je danes. 

Goloba je razrešitev Šinko zahteval zaradi njenega odziv ain branjenja uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin tudi po tem, ko se je izkazalo, da so slovenski potrošniki zaužili več ton sadja z vsebnostjo pesticidov.

Glavni kandidat za položaj uradno je upokojeni major, po izobrazbi pa zootehnik Vojko Adamič. Kot kaže pa jeprišlo do zapleta. Funkcijo začasno opravlja Marjan Šarec, mandat mu poteče prihodnji teden. 

Vojko Adamič prihaja iz vrst Gibanja Svoboda. Na lokalnih volitvah leta 2022 je kot kandidat Svobode kandidiral za župana občine Ivančna Gorica, kjer je s 17 odstotki podpore med štirimi kandidati zasedel drugo mesto.Trenutno se ukvarja z gojenjem koz. 

Neuradno naj Adamič, upokojeni major in izšolan zoolog ne bi imel podpore v Golobovi ožji ekipi. Po informacijah 24 ur naj bi bil v igri še en kandidat, njegovo ime še ni znano, saj naj na kandidaturo še ne bi pristal. 

 Poslanci naj bi o kandidatu glasovali po parlamentarnih počitnicah, ki se bodo zaključile 10. januarja. 

Komentarjev 9
  • lojs 10:14 04.januar 2024.

    ne vem zakaj se mudi, če se pa do sedaj ni ... tale kozji major je samo še en primer osebka, ki ne bo deall nič, če pa že bo, pa ne bo nič drugega kot samo škodo ... še ...prikaži več vsak minister, ki je bil vsaj malo koristen, je moral letet, načrtno uničevanje države se nadaljuje

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 09:51 04.januar 2024.

    Nič mu ne teče voda v grlo, če da na mesto ministra prvega klošarja, ki ga sreča v Ljubljani bo ta boljši od katerega koli iz Janezovega izbora...Sami pijanci, lopovi in bebave lutke ...

  • Plavi-mil 08:36 04.januar 2024.

    Balkanska večerja ga je postavila na realna tla, sam ne bo nič odločal, tukaj je šerif, kateri mu je povedal koga, enkrat jih posluša na gradu, drugič mu svetujejo balkanski čevapčiči.