Slovenija
171 ogledov

Incident na shodu v podporo Janši

Shod v podporo Janši David Jug
Med današnjim shodom Odbora 2014, ki je pred ljubljanskim sodiščem protestiral za izpustitev Janeza Janša, se je zgodil incident.

Kot je za zurnal24 pojasnil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana, je moški, ki je šel mimo zbranih udeležencev prijavljenega shoda, v bližino ob tla zalučal "predmet," ki se je razletel. Košček je zadel enega izmed udeležncev, a ga ni poškodoval.

Policisti so kršitelja izsledili v bližnjem Miklošičevem parku in mu izrekli globo. 

"Rdečezvezdaši" naj bi metali kocke

V bližini shoda se je zbrala tudi skupina, ki je s simboli iz časa komunizma izražala svoje nasprotovanje shodu Odbora 2014. 

Na Twitterju je Odbor 2014 ščebetnil, da so "vztajnikom" poskušali "rdečezvezdaši preprečiti miren in dostojanstven protest z metanjem kock. Hvala policistom, da so takoj odreagirali."

"Ne bodo me utišali"

Na shodu je bila ena od govornic tudi poslanka SDS in nova predsednica komisije DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl. Med drugim je dejala, da v Sloveniji ni bilo opravljene tranzicije v pravi meri, saj manjka lustracije in pravičnega sodstva. "Ne bodo me utišali," pa je dejala o svoji prihodnji vlogi v DZ. Jutri popoldan bodo sicer podporniki Odbora 2014 prižigali sveče pred vsemi sodišči pod državi iz prepričanja o krivični sodbi zoper prvaka SDS Janeza Janšo.

Komentarjev 14
  • mph 10:49 08.september 2014.

    Če ne bodo s pravniškimi akrobacijami (ob podpori nekaterih nepazljivih javnih uslužbencev, no, morda so bili to tudi po naročilu, ne vem) uspeli spet izločiti večine obremenilnih dokazov, še precej več kot 2018 upajmo. :-)

  • mph 10:44 08.september 2014.

    Pravnomočno obsojena oseba je kriminalec. Se ne bi čudil, če bi dilerji droge izbrali svojega predstavnika za prihodnje volitve in ga legalno postavili v parlament. Tudi njih je po Sloveniji dovolj za potrebne glasove. Živela banana republika.

  • tralala 08:05 08.september 2014.

    Žurnal24, čestitke na promociji kriminalca in njegovih podpornikov.