Slovenija
7 ogledov

Iphone 5 rešen spon že po osmih urah

Jailbreakan iPhone 5
1/3
Reševalni pas/Twitter
Le osem ur od začetka prodaje je trajalo, pa je iPhone 5 že postal rešen Applovih spon. Heker je v dokaz, da je naredil prvi uradni "jailbrake" naprave, tvitnil tudi fotografije. Medtem prvi lastniki kar tekmujejo, kdo bo z drago napravico naredil večjo neumnost.

"Višji zaslon ima rad tudi Cydio. :)" S temi besedami je heker Grant Paul iz San Francisca v petek popoldan, manj kot osem ur po začetku prodaje, objavil, da mu je uspelo pri iPhoneu 5 zaobiti varovalni mehanizem novega operacijskega sistema iOS 6, prek katerega Apple striktno nadzira, da lahko uporabnik na napravo naloži le odobrene programe. Cydia je aplikacija, prek katere na Applove naprave uporabniki nalagajo neavtorizirane vsebine.

Kmalu so drugi hekerji najavili, da so "jailbrakeali" tudi starejše iPhone, ki so bili posodobljeni z iOS 6.

Trenutno sicer "reševanje iz zapora" še ni na voljo širši skupnosti, a glede na izkušnje s preteklimi različicami iOS-a na posebno aplikacijo, ki bo uporabnika vodila skozi postopek, ne bo potrebno čakati dolgo.

Scvrli so ga že in brcali v njega

Neki ne ravno ljubitelj Applea je poskrbel za prvo javno cvrenje iPhonea 5. Potem, ko je zanj v prednaročilu plačal par sto evrov, ga je doma dal v mikrovalovno pečico in jo prižgal. Po 40 sekundah se je naprava vnela, po treh minutah pa je bilo mučenja konec. Avtor performansa je bil navdušen, da so ostanki naprave ostali v enem kosu. Na koncu jih je ponudil v prodajo na spletu za 3.001 dolar. Sedaj trdi, da je dobil kupca, oglas pa je z eBayja umaknjen.

V Amsterdamu pa so posneli skrito kamero, v kateri so avtorji na tla na ulici s superlepilom pričvrstili iphonea 5. Ljudje so si seveda napravice zelo želeli.

Komentarjev 2
  • Dejan Kodrič 22:33 23.september 2012.

    Brcali se opravičujem :D Žurnal kriv.

  • Dejan Kodrič 22:32 23.september 2012.

    Vrcali VANJ ne V NJEGA. In še in še napak, pa ne samo tukaj v tem članku.SEDI CVEK!