Slovenija
15 ogledov

Izbor v znamenju anonimk

Marinič in Hauc bosta v razvoj Pošte Slovenije vključila tudi nekatere predloge, Žurnal24 main
Pošta Slovenije. Hauc in Marinič sta se obdržala.

"Med postopkom izbire kandidata za generalnega direktorja in njegovega namestnika se je pojavilo kar nekaj anonimk, ki so vključevale zdajšnje vodstvo. Poudariti želim, da sem vse skrbno prebral, preveril in ugotovil, da so bile očitajoče navedbe neresnične," je pojasnil Drago Bahun, predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije.

Kot je znano, je bilo ta teden znova imenovano staro novo vodstvo enega izmed največjih državnih podjetij, in sicer bosta prihodnjih pet let poštarje še naprej vodila Aleš Hauc in Igor Marinič. Še pred odločitvijo nadzornega sveta so se namreč pojavile anonimke, ki so Haucu očitale klientelizem in nepojasnjeno vlogo na Finskem v času nakupa patrij. Prvi nadzornik je dodal, da je bila odločitev glede vnovičnega imenovanja obeh soglasno sprejeta med vsemi nadzorniki.

Boljši rezultat kot leta 2008
Pošta Slovenije je po zaenkrat še nerevidiranih podatkih lani dosegla 18,8 milijona evrov čistega dobička, s čimer so za 300 tisoč evrov presegli rezultat iz leta 2008. "Za letos smo si zastavili nekoliko previdnejše cilje, saj predvidevamo, da se bo gospodarska kriza poznala tudi letos," je dejal Hauc. Na vprašanje, ali je v njegovem programu za prihodnjih pet let tudi najem letališča v Mariboru, pa je dodal, da zadevo še proučujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.