Slovenija
1731 ogledov

Iztiril vlak, del tovora padel v globel

vlak železnica tiri Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Nekaj po 20. uri v nedeljo zvečer je med Verdom in Borovnico iztiril vlak.

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je iztiril zadnji vagon tovorne kompozicije. Pri tem je podrl precej železniške infrastrukture. Nastalo je za nekaj sto tisoč evrov materialne škode, poškodovan pa ni bil nihče. Tovor se je razsul in delno padel v večjo globel. Po podatkih policije je vlak vozil tovor sipke rude oziroma fosfata v prahu, ki se uporablja za izdelavo detergentov, ki pa po do sedaj zbranih podatkih pristojnih ne predstavlja nevarnosti za okolje ali zdravje ljudi.  

Sodobna železniška proga na Hrvaškem. Nesreča Slovenija Iztiril je vlak

Posredovali so prostovoljni gasilci iz PGD Stara Vrhnika, Vrhnika, Verd in Borovnica ter poklicni gasilci GB Ljubljana. Na kraju so izvedli varnostni protokol, pregledali razsut tovor, odvzeli vzorec in ugotovili, da je pH nevtralen.

Do odstranitve poškodovanega vagona in vzpostavitve normalnega delovanja je železniški promet začasno ustavljen v obe smeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.