Slovenija
54 ogledov

Jankovićevi: Bo Janša našel samega sebe?

Janković Möderndorfer pozitivna slovenija PS Anže Petkovšek
V Pozitivni Sloveniji pozdravljajo namero, da se določi odgovornost za stanje v slovenskih bankah, a jih hkrati skrbi način, kako sta se premier Janez Janša in notranji minister Vinko Gorenak tega lotila.

"Kakšna politika je to, ki pošlje medijem sporočilo za javnost, da je predsednik vlade v poročilu o bankah zaznal sume kaznivih dejanj, obenem pa tega poročila ne razkrijejo javnosti?" se sprašujejo v Pozitivni Sloveniji.

Ob tem dodajajo, da če bi premier z akcijo iskanja odgovornih mislil resno, bi to moral po njihovem mnenju storiti v diskretnem ozračju znotraj pristojnih institucij.

"Tako pa vse skupaj bolj kaže na stisko, da je treba najti nekega novega političnega sovražnika, saj če bi Janez Janša iskreno želel najti krivce za enormno luknjo v bančnem sistemu, bi hitro ugotovil, da je v letih 2005–2008, ko je ta nastala, prav on vlekel vse ključne niti v državi. To pa pomeni, da bi torej našel samega sebe," so sporočili iz stranke.

Prednostno na tožilstvo

Kot smo poročali, je premier poročilo o stanju v slovenskem bančnem sistemu odstopil tudi generalnemu državnemu tožilcu Zvonku Fišerju in ministru za notranje zadeve Vinku Gorenaku.

Za to se je odločil, ker se ob navedbah in podatkih v poročilu porajajo sumi oškodovanj. Kot so sporočili iz Gorenakovega kabineta, se je minister s Fišerjem in državno sekretarko na notranjem ministrstvu Barbaro Brezigar sestal že v ponedeljek.

Sogovorniki so se strinjali, da je treba problemu slovenskega bančništva nameniti vso pozornost in da mora tematiko prednostno obravnavati tudi tožilstvo.

Komentarjev 15
  • Boštjan Turk 19:41 05.september 2012.

    mrki, vidim da lepo furate te pingvine naprej...firer reče, ljudstvo ponavlja :)

  • mrki 00:16 04.september 2012.

    no pa mi razloži , kako je Zoki dobil 1 miljonček kredita ? ali pa kdo mu je odobril 300.000 ojrotov minusa na računu - k si tooolkkkkkk razgledan !?

  • mrki 00:14 04.september 2012.

    eh miško - če še ne veš se je Peter ukakal!