Slovenija
21190 ogledov

Janša besno tvita v podporo Trumpu, Evropa se čudi

janez janša Daniel Novakovič/STA
Janez Janša je Donalda Trumpa razglasil za zmagovalca ameriških volitev.

Slovenski predsednik vlade na Twitterju že več tednov vztrajno navija za Donalda Trumpa in njegovo zmago na današnjih volitvah.

Danes je šel še korak dlje. Še preden so prešteli vse glasove, je že razglasil njegovo zmago.

„Povsem jasno je, da so Američani izvolili Donalda Trumpa in Mika Pencea še za štiri leta. Bolj, kot bodo osrednji mediji to zanikali, večje bo zmagoslavje zanju,“ je zapisal in poslal čestitke republikancem za odličen uspeh.

Janševo pisanje ni ušlo ostrim očem evropskih novinarjev. Tako je bruseljski dopisnik za nemški ZDF Stefan Leifert zapisal, da obstaja grožnja, da postane slovenski premier Janša prvi problem za enotnost EU po ameriških volitvah.

Jon Worth, profesor na College of Europe pa je dodal, da Janša tako vzneseno tvita že leta: „Nisem prepričan, koliko političnega kapitala mu bo to prineslo v Bruslju.“

Bruseljski dopisnik za nemški ARD Markus Preiss pa je Janšev zapis pokomentiral z besedami, da se je zgodilo to, česar so se mnogi v Bruslju bali: Slovesnki predsednik vlade je Trumpa priznal kot zmagovalca volitev – čeprav še niso prešteli vseh glasov. 

 

Komentarjev 38
  • milan42 07:58 05.november 2020.

    Idiot kreten mona Pahorček pa modro molči Sramota da ji ni para Kaj si mislita a je država To sem jaz Odstranit ju Kretena

  • Žurnalček 23:44 04.november 2020.

    Zelo enostavno ! Naj položi na stavnico 1 miljon na Trampa, potem naj pa laja kolikor hoče !

  • jurij2 21:59 04.november 2020.

    Jojo kupuje karto za beli hiso.