Slovenija
41248 ogledov

Janša odgovoril, koga bo podprl v drugem krogu

Romana Tomc
1/10
Romani Tomc 14 odstotkov. Janez Janša: Škoda denarja za drugi krog. Zakaj bi šel na volitve, ker ni izbire.

Romana Tomc je v družbi predsednika SDS Janeza Janše prišla v štab na sedežu SDS in ob prihodu visoko dvignila roke. 

Zahvalila se je volivcem in ocenila je, da je bil rezultat uspeh, saj je dobila sto odstotkov več, kot so napovedovale javnomnenjske raziskave. "Rezultat je nekakšen uspeh oz. stoodstotno več od tega, kar so nam napovedovali," je dejala. "To pomeni, da še vedno živimo v času, ko z raziskovanjem javnega mnenja ustvarjajo pričakovanja. Upam, da bo enkrat tudi temu drugače."

Dodala je, da jo najbolj žalosti zelo nizka volilna udeležba, ki je iz leta v leto nižja. "Kar kaže na to, da resnično še nismo izkoristili potencialov, ki nam jih ponuja demokratična družba," je povedala. "Upam, da bodo Slovenke in Slovenci, državljani in državljani, ne le polovica volivcev, enkrat začutili, da njihov glas šteje. Vidimo se na prihodnjih volitvah." 

Poudarila je, da je v volilni kampanji najbolj pogrešala vsebinska vprašanja ter dejala, da se vrača v klopi evropskih poslancev. 

Janša: Škoda denarja za drugi krog

Janša se je zahvalil in dejal, da je bojevala dober boj ter v volilno kampanjo vnesla veliko vsebine. "Izbojevala je dober rezultat, ki je najboljši med parlamentarnimi strankami, med kandidati, ki so prišli iz njihovih vrst in ne skrviajo ali zakrivajo svoje politične baze," je poudaril. 

Dodal je, da si komentar zasluži tudi nizka volilna udeležba. "Glede na trend, ko participacija drastično pada in smo skoraj na polovici prvih volitev, smo na meji, ko se za neko državo presoja, ali še ima demokratično ureditev," je bil kritičen. "To ni problem volivcev, ampak refleksni odraz, podzavestno zaznavanje problema, ki se ga v javnosti ne opisuje s pravimi besedami, a se ga nekako čuti. Volivci v veliki meri čutijo, da v Sloveniji odločitev ne sprejemajo tisti, ki jih volijo, ampak v ozadju."

Strinjal se je tudi z izjavo predsednika SD Dejana Židana, da je škoda denarja za drugi krog. "Zakaj bi šel na volitve, ker ni izbire," je dejal Janša. Na vprašanje, ali to pomeni, ne bodo nikogar podprli, je bilo iz stranke slišati, da je jasno iz do sedaj povedanega.

Za Pahorja le 20 odstotkov ljudi

Za medije je pred prihodom Tomčeve spregovoril Vasko Simoniti, ki je dejal, da mu je žal, da njene kvalitete niso prišle do izraza. Če bo volilna udeležba res 40-odstotna, to pomeni, da je za Pahorja glasovalo le dvajset odstotkov ljudi in to je alarm za politiko, je še dejal Simoniti. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 38
  • tone15 16:32 28.oktober 2017.

    Janša obljublja , da ne bo več ponavljal z strici z ozadja, temveč bo to zamenjal z mafijo. Pa ga nekdo vpraša zakaj ta sprememba, zato ker med strici ni bilo mene, med mafijo sem pa tudi sam kot Pablo Escobar

  • meta59 08:54 27.oktober 2017.

    Prav nič ni važno, koga bo volil g. Janša. Ali so nekateri novinarji res obsedeni, da čakajo na vsak njegov mig ali neumnost, ki jo izreče? Odločanje na volitvah je menda stvar posameznika (zato tudi VSAK volilec dfobi osebno vabilo ...prikaži več in ne skupinsko. Tudi takšnim novinarjem se lahko zahvalimo, da nasilno ohranjajo kult tega človeka (in še nekaterih),da se ljudje ne morejo osvoboditi te more, ki jih hoče nasilno usmerjati. Kako dolgo še ?

  • borut08 21:13 23.oktober 2017.

    Jansa bi sebe!Tko kot so izvedli rop 2004-2008 kao levi so skup nagrabli Jansa je pa dal zeleno luc za prevzem pivovarne lasko tko da so lahko obogateli z delnicami.So prebrisani vse nacrtovan od osamosvojitve dalje tko funkcionita nasa drzava ...prikaži več kdor se upira ga pa unicijo!

Sorodne novice