Slovenija
21 ogledov

Jašovič odstopil "zaradi Mercatorja"

Božo Jašovič.
1/2
Saša Despot
Božo Jašovič, ki je včeraj nepreklicno odstopil z mesta predsednika uprave NLB, je pojasnil, da je to storil zaradi prodaje Mercatorja.

Včeraj je odstopil predsednik uprave NLB Božo Jašovič. Razloge za svojo odločitev je predstavil danes. Banko, krmilo katere je prevzel 1. oktobra 2009, bo vodil do imenovanja novega predsednika.

Pojasnil je, da si je NLB ves čas prizadevala za prodajo Mercatorja, saj je bil to del strategije. Ker je eden od lastnikov NLB izrazil nasprotovanje (prodaji je nasprotovala država), je Jašovič to razumel kot nezaupnico.

Odločitev preložena

Čeprav bi moralo biti včeraj zvečer jasno, ali bodo Mercator prodali Agrokorju ali ne, ni prišlo do nikakršne odločitve.

NLB, ki ima 10,75-odstotni delež Mercatorja, je sprejem dokončne odločitve sprejela zaradi prevzemne namere Pivovarne Laško, ki jo je objavila ameriška družba Eatons Capital. To pa za Pivovarno Laško, ki ima v lasti 23,34-odstotni delež Mercatorja, pomeni, da ne more razpolagati z delnicami podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.