Slovenija
5196 ogledov

Jazbec prijavil grožnje, grozili tudi njegovim otrokom

Boštjan Jazbec Saša Despot
Guverner Banke Slovenije prejel več groženj. Zadnje SMS sporočilo z grožnjo je prejel danes ponoči.

Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je včeraj zvečer na PU Ljubljana prijavil kaznivo dejanje grožnje. "Na službeni mobitel je namreč prek SMS-sporočil prejel več groženj, zadnjo danes ponoči, o kateri je policijo dodatno obvestil," so sporočili z Banke Slovenije. Neznani pošiljatelj naj bi tako med drugim grozil tudi otrokom guvernerja.

Zaradi teh okoliščin bo guverner zaprosil za policijsko zaščito, do katere je upravičen po Uredbi o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija.

"Groženj so nedopustne," je dejal Jazbec in sporočil, da je bil v zadnjih letih že pred tem deležen verbalnih napadov tudi od mimoidočih na cesti. "Od izvedbe sanacije bank v letih  2013/14 sem deležen medijskega linča, pozive k linču so mediji nekritično objavljali v pismih bralcev. V enem od njih je avtor, član ene od civilnih iniciativ imetnikov izbrisanih delnic oz. podrejenih obveznic bank, posameznikom, ki smo sodelovali pri sanaciji, zagrozil, da nas bo v primeru, če pristojni organi ne bodo speljali postopkov zoper nas, 'ljudstvo pri naslednjem uporu linčalo'."

"Sem trn v peti zlasti vsem, ki so s sanacijo izgubili denar"

"O storilcih nočem ugibati," je sporočil v sporočilu za javnost in dodal: "Si pa upam trditi, da sem trn v peti zlasti vsem, ki so s sanacijo izgubili denar. Zato ponavljam: bančna sanacija leta 2013 je bila potrebna zaradi nepravočasnega in napačnega odziva vlad v letih 2008-2012, zlasti, ker niso upoštevale pozive k nujnim dokapitalizacijam največjih državnih bank."

Jazbec je bil sicer z včerajšnjim dnem dokončno potrjen za člana sveta evropskega organa za reševanje bank (SRB). Datum prenehanja funkcije guvernerja Banke Slovenije bo znan v naslednjih tednih.

Boštjan Jazbec Slovenija Guverner Jazbec odhaja iz Banke Slovenije
 
Komentarjev 12
  • Ludvik Miholic 16:17 20.marec 2018.

    jazbec kaj si skuhal varcevalcem to sedaj pojedi mi smo svoj denar posteno zasluzil a tvoja banda nam je pokradla zivi sedaj do smrti s strahomnarod z davkoplacevalcev nebo placevala tvoje varstvo

  • Vseslovensko Združenje Malih D 15:37 20.marec 2018.

    VIDEO »ROP STOLETJA« - soočenje z argumenti in razkritje zavajanj predstavnikov Banke Slovenije in prejšnje Vlade RS: www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vXpezj0t5as

  • Vseslovensko Združenje Malih D 15:36 20.marec 2018.

    IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s kar najmanjšimi posledicami za davkoplačevalce«(!) – PREGLED IZJEMNIH REFERENC za Evropski parlament: www.vzmd.si/novice/in-guverner-smukne-v-jazbino-po-ropu-stoletja-v-sloveniji-umik-na-zasluzeno-sinekuro-k-nadoblastem-kjer-bi-skrbel-za-resevanje-bank-s-kar-najmanjsimi-posledicami-za-davkoplacevalce-pregled-izjemnih-referenc-za-evropski-parlament