Slovenija
2396 ogledov

Je Adria v zadnjih dneh zavajala?

Adria Airways Žurnal24
Tržni inšpektorat še brez komentarja o morebitni zavajajoči praksi Adrie Airways.

Tržni inšpektorat je v četrtek opravil inšpekcijski pregled v Adrii Airways, kjer so preverili morebitno zavajajoče oglaševanje in prodajo vozovnic za dneve, ko letala niso letela. Tržni inšpektorat je v pregledu ugotovil, da je družba v ponedeljek takoj po sprejemu odločitve, da letala v naslednjih dveh dneh ne bodo letela, nemudoma prenehala prodajati vozovnice za ta dva dneva. Enako je podjetje storilo tudi v sredo v popoldanskem času, ko je bila sprejeta odločitev, da letala ne bodo letela niti v četrtek in petek.

Letalske karte za polete Adrie Airways od sobote naprej so sicer v prodaji, vendar glede na trenutne okoliščine in dejstvo, da je inšpekcijski postopek v teku, tržni inšpektorat še ne more komentirati, ali takšna prodaja predstavlja morebitno zavajajočo poslovno prakso ali ne.

Postopek obravnave potnikov v primeru odpovedi letov je natančno urejen v evropski uredbi. Dejanski letalski prevoznik mora v primeru odpovedi leta potniku ponuditi možnost izbire med povračilom vozovnice ali spremembo poti do končnega cilja. Za primere kršenja pravic potnikov iz naslova te uredbe je v Sloveniji pristojna agencija za civilno letalstvo. "Vsem potnikom v teh dneh svetujemo še dodatno previdnost pri nakupu vozovnic letalskega prevoznika Adria Airways," so dodali na inšpektoratu

Adria Airways Adria Slovenija "Tuji lastnik nas ima v lastni državi za talce"

Ultimat se izteče v sredo

Javna agencija za nadzor civilnega letalstva je družbi Adria Airways dala ultimat. Do srede, 2. oktobra 2019, morajo predstavniki družbe agenciji predložiti potrjen finančni načrt prestrukturiranja s strani lastnika, ki mora biti podkrepljen s podpisanimi najemnimi pogodbami lastnikov letal in z vpisom v spričevalo letalskega prevoznika. V nasprotnem primeru bo agencija brez obravnave odvzela Adrii Airways operativno licenco.

Adria Airways Slovenija Ultimat Adrii: Če tega ne naredite v sedmih dneh ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice