Slovenija
20042 ogledov

Kacin na novinarski konferenci brez milosti obračunal s Fafanglom

Mario Fafangel, epidemiolog Vlada RS Mario Fafangel, epidemiolog
"To, kar je on pripovedoval včeraj, razumem kot neko samorefleksijo oziroma samoprijavo zaradi neuspešnega dela."

"Dr. Fafangel ni pooblaščen, da razlaga, koliko cepiva imamo"

Epidemiolog Mario Fafangel je včeraj dal pobudo, da bi se lahko vsak odločil, s katerim cepivom želi biti cepljen. Cepivo AstraZenece namreč mnogi odklanjajo, po podatkih ZD Ljubljana se cepljenja s tem cepivom ne udeleži približno tretjina prijavljenih. 

Koordinator za cepljenje Jelko Kacin pa je njegov predlog komentiral na današnji novinarski konferenci vlade: "Gospod Fafangel ni predlagal samo tega. To, kar je on pripovedoval včeraj, razumem kot neko samorefleksijo oziroma samoprijavo zaradi neuspešnega dela." Zato se je zahvalil vsem, ki "vedno pojasnjujejo to problematiko" na konferencah vlade. 

"Dr. Fafangel ni pooblaščen, da razlaga, koliko cepiv imamo. On se s tem ne ukvarja," je nadaljeval Kacin in dejal, da bomo cepivo lahko izbirali, ko bodo lahko cepilnim centrom dobavljali več kot 150 tisoč odmerkov na teden.

Fafangel se je na Kacinove obtožbe že odzval s pomenljivim tvitom.

Kaj se dogaja s kampanjo za cepljenje? Na NIJZ o njej ne vedo ničesar

Kacin se je zahvalil tudi NIJZ, kjer naj bi ravno danes zagnalali promocijsko kampanjo za cepljenje. A kot so zatrdili novinarji 24 UR, na NIJZ o tej kampanji ne vedo ničesar. Kdo je torej sodeloval pri pripravi kampanje in zakaj služba za odnose z javnostmi na NIJZ o tem ne ve ničesar, še ostaja vprašanje. 

Kacin pa je povedal, da bo promocijska kampanja potekala preko različnih medijev, v tiskani obliki, preko plakatov, po radijskih in televizijskih postajah. Vse se bo zagnalo do konca tedna, je obljubil Kacin.

Z Uradom vlade za komuniciranje (UKOM) je sicer pogodbo za promocijo cepljenja v višini 11.500 evrov sklenil Edvard Kadič, kolumnist Nove24TV, ki se po lastnih navedbah ukvarja z "neverbalno komunikacijo, govorico telesa in osebnostnim razvojem".

V sklopu projekta se je Kadič usklajeval tudi s strokovnjakom iz NIJZ, je razvidno iz specifikacije računa, ki ga je poslal na UKOM. Na sestankih so poleg Kadiča prisostvovali Mitja Vrdelja (NIJZ), Nataša Pavšek (UKOM), Urška Štorman (MZ) in Uroš Urbanija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • jakec1575 22:19 12.maj 2021.

    Ko se gre obramboslovec epidemijo in logistiko, bodi preprican, da se ne bo koncalo dobro. Naj podari astrozeneco kaksni prijateljski državi.

  • ančika 21:47 12.maj 2021.

    Tako kot policija pusti, da se bande med sabo iztrebijo, tako cakamo, da si ti med seboj pogrizejo jajca. In se coprnica na metli, da odleti, pa smo normalni ljudje na konju.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:38 12.maj 2021.

    Ponavljam. Na obramboslovju v času SFR Jugoslavije, so študirali kaco , JJ in podobni. Glavni predmet je bil vanjski neprijatelji , virusi i bakterije. Zato sta oba strokovnjaka zdaj vsemogocna