Slovenija
434 ogledov

Kaduncu se je uspelo obdržati

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Programski svet RTV Slovenija je odločal o usodi generalnega direktorja RTV Igorja Kadunca.

Programski svet RTV Slovenija je na današnji seji obravnaval pobudo nadzornega sveta zavoda za predčasno razrešitev generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca. Kaduncu je glasovanje uspelo prestati. Za razrešitev je glasovalo 14 svetnikov, proti jih je bilo 12, dve glasovnic pa sta bili neveljavni. Za razrešitev je bilo potrebnih najmanj 15 glasov. Prisotnih je bilo 28 svetnikov.

Nadzorniki so razrešitev predlagali zaradi nezakonitosti pri poslovanju in kršitvah dolžnega ravnanja zaradi videza obstoja konflikta interesov z zavodom Blade produkcija, ki bo producent filma Vsi proti vsem, Kadunčev sin Andraž Kadunc pa bo prek podjetja Captain opravljal delo drugega asistenta režije. Omenjeno podjetje je v lasti Igorja Kadunca. Čeprav je bilo sodelovanje dogovorjeno že bistveno prej, je Kadunc možen konflikt interesov nadzornikom prijavil šele julija letos.

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Slovenija Generalni direktor RTV Slovenija: "Na to nisem bil pripravljen"

Na nacionalki sicer že nekaj časa vre. Kadunc je imel veliko težav tako z imenovanjem v. d. direktorja kot nato direktorice televizije, ko je to mesto zapustila Ljerka Bizilj. Notranja trenja pri razdeljevanju denarja za filmsko produkcijo so pripeljala tudi do prijave Kadunca protikorupcijski komisiji. Najbolj pa je nasprotovanje Kaduncu tako znotraj hiše kot tudi v programskem svetu prišlo do izraza pri (ne)imenovanju Katje Šeruga za direktorico televizije.

RTV Slovenija Hitenje in zapleti pri imenovanju nove direktorice TV Slovenija

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • Spark 14:14 18.december 2018.

    V Sloveniji je dovoljeno vse.