Slovenija
305 ogledov

Kaj storiti, če opazite svoje ukradeno kolo

Ukradeno kolo koprivsek@eml.cc
Nataši so izpred stanovanja v bloku lani ukradli kolo. Zdaj se sprašuje, kaj storiti, če svoje kolo kje opazi.


Junija lani so na Celovški cesti v Ljubljani ukradli kolo BH quina – gorski hibrid. Posebnost kolesa je ploščat okvir. Nataša je krajo prijavila policiji, vendar ga do zdaj še niso našli.

Nataša je kolo kupila leta 2003, ker se je želela udeleževati organiziranih rekreativnih kolesarskih maratonov. Takrat je za to kolo porabila vse svoje prihranke, vendar je bilo tega vredno. "Skupaj sva zbirala lepe spomine, zbijala kilograme in ujela mojega življenjskega sopotnika," je v sporočilu zapisala Nataša. Za svoje kolo je dobro skrbela in ga spravljala kar v domači dnevni sobi. Razen tiste nedelje, ko je izginilo izpred vhodnih vrat stanovanja v bloku, kjer je stalo, zaklenjeno s ključavnico.

Če bi Natašino kolo kje opazili oziroma imate o njem koristne informacije, ji to lahko sporočite na koprivsek@eml.cc.

Če opazite svoje kolo, takoj obvestite policijo

Nataša nas je opozorila tudi, da ne ve, kako se pravilno odzvati, če bi kje opazila svoje ukradeno kolo. Pojasnjuje, da še vedno skrbno opazuje vsakega kolesarja, ki se vozi s kolesom, podobnim njenemu. Za nasvet smo prosili Policijsko upravo (PU) Ljubljana, s katere so nam sporočili, da lahko bralki in drugim lastnikom ukradenih koles svetujejo zgolj, da v tem primeru takoj obvestijo policijo.

Policija opozarja na pomen podrobnega opisa kolesa

Na PU Ljubljana pa so nam v odgovoru pojasnili tudi, da je opis ukradenega kolesa, ki ga dobijo policisti, pogosto pomanjkljiv. V analizi so ugotovili, da le 40 odstotkov lastnikov poda karakteristike, na podlagi katerih je identifikacija kolesa lahko nedvoumna. Zato lastnikom koles priporočajo, da si poleg vseh značilnosti, kot so znamka, tip, model, barva, številka okvirja, dodatna oprema ipd., zapišejo tudi posebne znake na kolesu, na primer vgravirane številke ali črke in poškodbe. Vse to skupaj s fotografijo kolesa lahko poveča možnosti, da bodo policisti prijavljeno ukradeno kolo izsledili, identificirali in vrnili lastniku.

 

So tudi vam ukradli kolo in bi želeli, da vam ga pomagamo najti? Pošljite podatke prek spodnjega obrazca.

 

Komentarjev 9
  • ursa67 20:04 11.junij 2018.

    V nedeljo na Maratonu Franja sta 2 fanta, starosti cca. 20 let ukradla 2 Trek specialki, šla sta proti naselju Jarše! Ena je črno-modro-bela, druga bela-bordo rdeče barve. Če karkoli zasledite, prosim javite na 113! Hvala! PS: ker te možnosti ...prikaži veči tukaj nimam, pošljem na željo kot zs tudi slike koles ali pa email, v kolikor ima kdo kakršno koli informacijo glede omenjenega dogodka.

  • saramara 18:35 26.julij 2013.

    Sem hotela predlagat, da poiskusite s sliko od Hilde, ampak se bojim, da bo vase kolo utrpelo hude fizicne posledice :D

  • Trovlak 19:07 25.julij 2013.

    Velja poskusiti, ko bo babica pridobila električni invalidski voziček. Sicer sem simpatizer žensk in predvsem omenjene gospe, ker neverjetno pooseblja pravo od boga izdelano, avstralopitsko podobo ženske. Z veseljem jo imam tudi v koruzi in v vinogradu kjer mi odganja ...prikaži več ptiče in druge plenilce. Iskrena hvala gospé za odlično opravljeno delo (če ji že drugo ne gre).