Slovenija
1 ogledov

Kako Apple skriva svoje izdelke

Apple EPA
Le še en dan loči svetovno javnost do razkritja ene najbolj težko pričakovanih tehnoloških naprav leta – iPhona 5. Applu je tokrat uspelo zadržati veliko večino podatkov do premiere. Preberite, kako mu to uspeva.

Apple je mojster dvigovanja napetosti, saj mu je za razliko od iPhona 4 uspelo večino novitet ohraniti tajnih do dneva razkritja.

Pri tem pa se poslužuje nenavadnih prijemov, poroča Theatlanticwire.com, ki se sklicuje na informacije nekdanjih Applovih razvijalcev in neimenovanega visokega predstavnika nekega podjetja, ki je zaradi sodelovanja z Applom tablično napravo iPad videl še pred njeno premiero.

  • Do uradne predstavitve lahko napravo vidi le peščica. Ko je Apple zaradi potreb razvoja in marketinga iPada moral pokazati nekemu podjetju, je pred tem v tajnosti skrbno izbral ljudi v podjetju, ki so ga lahko videli. "Niti našemu generalnemu direktorju, še svoji ženi nisem smel povedati, kakšno napravo bom imel na preizkusu," pravi neimenovani razvijalec iz podjetja, ki je sprejelo iPada na preizkus.
  • Apple je vsem, ki so prišli v stik z iPadom pred tem vzel številke socialnega zavarovanja, ki ima v ZDA enako težo kot EMŠO.
  • Nova naprava mora biti vedno hranjena v zaklenjeni sobi brez oken. Vrata so morala imeti nove ključavnice z zgolj dvema ključema, enega za Apple, drugega za podjetje.
  • Napravo so v podjetje pripeljali s posebnim letalom.
  • Ob prihodu je bila naprava v na videz nevpadljivi škatli.
  • IPada so nato Applovi ljudje s kolesarsko verigo pritrdili na mizo in vse skupaj skrbno fotografirali, pri čemer so bili pozorni na podrobnosti, kot so denimo vzorci mize. Na ta način bi lahko v primeru razkritja hitro poiskali, pri katerem razvijalcu je prišlo do kršitve tajnosti.

Teror nad hišnimi razvijalci

  • Tudi Applovi razvijalci so pod zelo strogim nadzorom. Zaposleni na tajnih projektih so povedali, da morajo skozi nešteto vrat in zaščit, da pridejo do svojega delovnega prostora. Ta je pod videonadzorom, naprave morajo biti med neuporabo prekrite.
  • Apple laže lastnim ljudem, pravijo viri. Rutinirano blokira frekvence ali pa med zaposlenimi širi lažne informacije o novih izdelkih.
  • Če slučajno kaj prepovedanega le pricurlja iz Appleove stavbe, odgovorni v družbi storijo vse, da najdejo vir, ki nemudoma ostane brez službe.

Kaj bo imel

Zmogljivosti iPhona 5 so še predmet špekulacij, čeprav so v javnost že pred časom prišle prve domnevne podobe in lastnosti nove generacije pametne naprave. Je pa že potrjeno, da bo poleg pete generacije Apple prvič doslej predstavil tudi cenejšo različico z imenom 4S, ki bo nekoliko izboljšana verzija sedanje generacije, z njim pa bo podjetje odslej novačilo tudi kupce v srednjem razredu tovrstnih naprav.

Komentarjev 2
  • PETELIN1 21:38 15.september 2012.

    Мизерни идиот ... Preberi si tole -->> Novinar ni zdržal v tovarni, kjer delajo iPhone 5 -> http://www.zurnal24.si/novinar-ni-zdrzal-v-tovrni-kjer-delajo-iphone-5-clanek-167858, pa še kaj na to temo...

  • McClain 12:26 07.oktober 2011.

    A piscu tega clanka se zdi na primer slovensko sodstvo, iz katerega informacije uhajajo kot driska pri diareji:-) bolj normalno od Appla? Najboljs da prvi dan razvoja neke nove stvarce uvedejo neposredni prenos razvoja po netu. Pa kaki loji pisete tu gor clanke??