Slovenija
22 ogledov

Kangler prepričan, da bi spet bil lahko župan

Franc Kangler mediaspeed
Kangler za zdaj ne razmišlja o vnovični kandidaturi, je pa prepričan, da bi, če bi znova kandidiral, zmagal na volitvah za župana.

Zdaj že nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je po množičnih protestih odstopil zadnji dan lanskega leta, se nagiba k temu, da se ne bo odločil za vnovično kandidaturo, saj ta trenutek ni čas za to. "Upam pa si trditi, da bi bil ob kandidaturi vnovič izvoljen za župana Maribora," je v pogovoru za Reporter dejal Kangler.

Kot je dodal, ga veliko ljudi, predvsem intelektualna sfera, poziva, naj se odloči za kandidaturo, a ob tem prizna, da se bo težko odločil za vnovično kandidaturo, ker nanj zelo pritiskajo. Kangler se zdaj želi čim prej rešiti vseh kazenskih ovadb, saj bi rad slišal opravičilo predsednika SLS Radovana Žerjava, ki ga je zaradi pomislekov "nedemokratično vrgel iz stranke".

Na sklep o izključitvi iz stranke se Kangler sicer ni pritožil, ker po njegovem nima smisla vztrajati tam, kjer ni zaželen. Ko bo dokazal svojo nedolžnost, pa se bo Žerjav moral javno opravičiti njemu, vsem članom SLS ter vsem občanom in državljanom, pravi nekdanji župan, ki trenutno doma veliko pospravlja in kuha, o novi službi pa še ni razmišljal, saj meni, da pot do nje zanj zaradi napadov z levice ne bo tako preprosta.

"Odločitev svetnikov je nevarna igra za demokracijo v državi"

V zvezi z njegovim ustavnim sporom, ker ni bil potrjen za državnega svetnika, je znova poudaril, da je dobil dve tretjini vseh glasov in bil legitimno izvoljen. Odločitev svetnikov je označil kot nevarno igro za demokracijo v državi, saj obstaja velika verjetnost, da poslej tudi v državnem zboru po naslednjih volitvah nekaterim poslancem ne bodo potrdili mandata.

"Med protestniki posiljevalec, vlomilec in preprodajalec droge"

Sicer pa je Kangler v pogovoru za Reporter o protestnikih, ki hodijo trkat na vrata mestnim svetnikom, dejal, da so nekateri med njimi nevarni, saj naj bi bili med njimi posiljevalec, vlomilec in preprodajalec droge, kar naj bi vedeli tako policisti kot novinarji, nihče med njimi pa o tem ne poroča. Nekateri obiskovalci svetnikov imajo debele policijske kartoteke, vendar to nikogar ne moti, saj preganjajo desničarje, je dejal Kangler.

"Priča smo tihemu državnemu udaru"

Skupino 29. oktober, ki je že prej organizirala demonstracije v Mariboru, je označil za levičarje, ki želijo na silo prevzeti oblast, zato meni, da smo v tem trenutku priča tihemu državnemu udaru. "Če ne bi bili v EU, bi imeli državljansko vojno in ulične boje, ker se levica ni mogla sprijazniti s tako vlado. Ko sem stopil v državni svet in videl nekatere obraze državnih svetnikov, kako grdo so me gledali, me je bilo strah. Če ne bi bili danes v EU, bi verjetno že imel svojo jamo v Kočevskem rogu," je za Reporter povedal Kangler.

Kot je dodal, je sam odstopil, ker so Mariboru ekstremisti grozili, da bodo ubili policista in da bo Kangler na ta način dobil krvave roke. S svojo odločitvijo je, kot je še povedal, zgolj želel preprečiti prelivanje krvi v Mariboru.

Čeprav protikorupcijsko komisijo po njegovem mnenju v Sloveniji potrebujemo, pa so njena poročila preveč politično motivirana, zato bi morali biti predsednik in njegova namestnika izvoljena v parlamentu na popolnoma enak način kot varuh človekovih pravic, je prepričan Kangler.

Komentarjev 10
  • Taja 13:36 28.januar 2013.

    Klobo verjetno od Kanglerja travo kupuje.

  • puksicd 13:13 28.januar 2013.

    Kdo te bo volil, Franca? Kupljeni všečki na Facebooku? GOTOF SI! :))))

  • ennanova 12:50 28.januar 2013.

    Odprto pismo notranjemu ministru g. Vinku GorenakuJavnega prostora ne damohttp://za-misli.si/subkultura/757-odprto-pismo-notranjemu-ministru-g-vinku-gorenaku