Slovenija
30 ogledov

Katarci bi kupili hotel Palace

Palace je sicer edini hotel s petimi zvezdicami iz ranga de luxe pri nas. (Foto: Žurnal24 main
Tuja investicija. Pred nakupom testirajo poslovno okolje pri nas, saj imajo slabe izkušnje.

Katarski investitorji se zanimajo za investicije v slovenski turizem. Viri blizu vrhu finančnega ministrstva so povedali, da bi radi kupili portoroški hotel Palace.

Katarska delegacija se je pri nas mudila konec julija, ko se je z emirjem Katarja šejkom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem sestal tudi premier Borut Pahor. Zaradi nadaljevanja pogovorov naj bi se vrnili prihodnji mesec. Je pa neuradno slišati, da so Katarci pred vlaganjem v Sloveniji zaradi slabih izkušenj in neprijaznosti našega poslovnega okolja za tuje investicije zelo previdni in želijo pred večjimi investicijami testirati poslovno okolje.

Edini de luxe hotel
Z informacijo o katarskih interesih na Obali so seznanjeni tudi v primorskih gospodarskih krogih. Nekaterim se zdi smiselno, da bi ob Palaceu Katarcem v paketu ponudili Golf Istra in portoroško letališče. Dodajajo, da bi bilo smiselno v paket vključiti še Marino Portorož, ki pa je v večinski lasti Term Čatež.

Palace je sicer edini hotel s petimi zvezdicami iz ranga de luxe pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.