Slovenija
25 ogledov

Kateri podmladek prisluškuje Venu Tauferju?

Veno Taufer Benjamin Kovač
Predsednik Društva slovenskih pisateljev Veno Taufer je prepričan, da že dober mesec dni prisluškujejo njegovemu telefonu, elektronsko pošto pa blokirajo.

Po njegovih besedah je njegova telefonska številka očitno zanimiva za "nek podmladek". Že od novembra 1958, ko so zaradi članka v Reviji 57 zaprli Jožeta Pučnika, pravi, da je bil navajen, da so ga zasliševali, mu zasledovali in prisluškovali. Leta 1989 je bilo tega konec in Taufer je, ko je pojasnil, začel "normalno dihati".

Ker je bil prisluškovanja vajen, ga je pred dobrim mesecem dni tudi hitreje zaznal. "Sprva so mi rekli, da sem paničen, da to je nemogoče, ker sem govoril, da smo z enim korakom že v Severni Koreji," je dejal. Ko je dokazal, da je to res, pa so se po njegovih besedah zgrozili.

Zloraba v strankarske namene?

Predstavnik Koordinacijskega odbora kulture Slovenije (KOKS) Igor Koršič je na današnji novinarski konferenci opozoril, da je javnost premalo pozorna na opozorila Sindikata vladne agencije glede domnevno spornih kadrovanj v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). Kot je dejal Koršič, bi bilo treba opozorila, da se Sova zlorablja v osebne in strankarske namene, vzeti resno.

Komentarjev 10
  • krtina 05:37 29.januar 2013.

    In tožilstvo bo seveda zagrabilo podmladek in male oblasti željne jurišnike sDs in njenega ljubega vodjo in jim takoj prepovedalo delovanje. Sanjaš pri belem dnevu.

  • krtina 05:35 29.januar 2013.

    Na naslovnico pride tale gospod (to je za vsakega kultiviranega človeka, že zaradi častitljivih let in tudi funkcije, ki jo opravlja, ne glede na to - kaj si kdo misli o njem) s svojim delom brez težav. Da pa pride ...prikaži več pri tej starosti, pa je zgolj velika stiska. Če kdo dvomi, da v današnjem času ne prisluškujejo večini vsaj malo aktivnih ljudi si zasluži naziv - Neznalček na luni. Prisluškujejo. Pogovore zapisujejo. In to je neizbežna realnost. S tem bomo morali živeti in preživeti. Razlika pa je v tem, da proti posameznikom tudi sovražno delujejo.

  • krtina 05:31 29.januar 2013.

    Kranjica. Pomota. Če ne bi bilo voljnega podmladka, ki ničesar ne ve in je lahka hrana za vse politikante, bi se mi že pedtdeset let ljubili in bili najbolj povezan narod na svetu. Tako pa temu ni tako. Že zdavnaj ...prikaži več so pomrli akterji dogodkov med vojno - bojujemo (in sovražimo) pa se bolj kot leta 1945. Skupni imenovalec - vsakokratna generacija mladine - ki jo nek firer izkoristi za svoje cilje. In prisluškovanje je zgolj ena od mnogih (preizkušenih) in tisočkrat potrjenih metod.