Slovenija
11982 ogledov

Ko boste prebrali to sporočilo policistov, boste dobili kurjo polt

Medvoški policisti so danes poslali prav posebno sporočilo. "Spoznali smo, kako nepogrešljiv partner pri policijskem poslanstvu ste občanke in občani," so zapisali. Sporočilo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

V teh dneh policisti prejemamo številne zahvale ljudi, ki smo jim med poplavami pomagali. Vendar pa se moramo zahvaliti tudi mi: brez vas nam marsikdaj ne bi uspelo!

Tistega dne, ko je reka prestopila bregove in so Medvode spominjale na prizore iz apokaliptičnih filmov, smo znova spoznali, kako nepogrešljiv partner pri policijskem poslanstvu ste občanke in občani. Ko je bila voda že preko kolen in je njen tok pridobival na hitrosti, je prišla informacija, da se v poplavljenem trgovskem centru v Medvodah še vedno nahajajo ljudje. Ker je bila hoja po visoki vodi že skoraj nemogoča, je bilo treba improvizirati, predvsem pa hitro ukrepati.

Vsi, ki smo se takrat nahajali v bližini, policisti in občani, smo brez velikih besed in posebne koordinacije nagonsko stopili skupaj. V hladno in deročo vodo so zakorakali številni, brez razmišljanja so nam ponudili pomoč. Podali smo si roke, se trdno držali in s »človeško verigo« dosegli tiste, ki so bili potrebni pomoči. Enega po enega smo rešili na obrežje in si oddahnili, ko smo jih spravili na varno. Ni bilo časa za počitek, žal niti za zahvalo, policisti smo hiteli pregledovati okolico in iskati tiste, ki bi jih bilo morda še potrebno rešiti.

Zato se želimo zdaj, ko so se razmere umirile, z vodo pa so odtekli tudi naši največji strahovi, iskreno zahvaliti občanom Medvod, s katerimi smo skupaj reševali naše sokrajane in jim pomagali na varno. Ni bilo pomembno, kdo nosi uniformo, in kdo ne. Vse nas je povezalo spoznanje, da je medsebojna podpora v kriznih trenutkih nujna in da smo močnejši, ko stojimo združeni. Naše sodelovanje je bilo brez vsakršnih priprav povsem spontano, a neverjetno usklajeno, saj so nas instinktivno povezali solidarnost, pogum, srčnost in želja pomagati. Skupaj smo uspeli rešiti številna življenja.

Policisti se zahvaljujemo tudi prebivalkam in prebivalcem po vsej Sloveniji, ki ste nam v teh dneh izkazali in nam še danes izkazujete zaupanje in podporo, pa tudi pomagate tam, kjer je potrebno. Hvala vsem, ki ste ob kriznih trenutkih stopili ob bok policistom. V čast si štejemo, da smo del takšne skupnosti!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.