Slovenija > Komentarji in kolumne
19 ogledov

Ne razumem mariborske vstaje

Ne razumem, zakaj so ob vseh nečednostih Kanglerja prav radarji povod za revolt.

Nina Oštrbenk | Avtor: Saša Despot Saša Despot
“Ne razumem, zakaj so tak revolt sprožili prav radarji. Saj če se voziš po predpisih, je vse enako kot prej, nič več denarja ne gre iz tvojega žepa,” sem razlagala kolegici iz Maribora in dodala, da bi bolj razumela gnev nad Kanglerjem, če bi morali zaradi njega plačati sto evrov več na mesec za ogrevanje ali vrtec. “Tega vi tam v Ljubljani ne razumete. V Mariboru je tak,” je odgovorila.

Seveda je treba proteste postaviti v širši kontekst. Strokovnjaki pravijo, da so radarji le vrh ledene gore nezadovoljstva ljudi, ki so brez služb, denarja, prihodnosti. Ampak še vedno ne razumem, zakaj prav taka banalnost sproži tako množičen odziv. Navsezadnje bi lahko isti projekt Mariborčani sprejeli dosti drugače, če bi ga znali na občini predstaviti v pravi luči; da bodo na primer z njim zmanjšali število prometnih nesreč, da bodo otroci tako bolj varni na poti v šolo.

Argumenti. Ob tem me predvsem zmedejo argumenti naključnih ljudi na ulici, zakaj so proti radarjem. “Kriza je, denarja nimamo, oni pa bi nam še to revščino pobrali.” Pa kdo bi vam pobral? Če boste vozili po predpisih, vam ne bo mogel nihče nič vzeti. Mislim, mene bi veliko bolj razjezilo to, da ima županova žena na računu za več kot 150 tisoč evrov nepojasnjenega denarja. Bolj bi me razjezilo tudi to, da “rihta” posle svojim prijateljem in še mnogo drugih podobnih stvari. Zakaj s(m)o ljudje ob takih stvareh tiho in o njih razpravljamo le v gostilnah ali v krogu prijateljev, sicer pa pohlevno sedimo doma?

Komentarjev 22
  • Žurnalček 11:26 27.november 2012.

    Ni žabarka, je dost k je samo v rdeče pobarvana bjonda ! Misl , da se je dobr kamuflirala. Še možgane pofarbi , mogoče bo zalegel !

  • Žurnalček 11:22 27.november 2012.

    E stvarno si glupa. Če ne razumeš , da je stvar z radarji kaplja čez rob v MB. Verjetno ne veš tisti štos, ko je polcaj rekel , da gre na svoje in zahteval od komandirja eno križišče . No ...prikaži večo Kangla je naredil in omogočil prav to , nekomu za ogromen denar !

  • jožateboža 11:18 27.november 2012.

    Pa še dnar dobi za take gluposti, bože mili, tebi pa res ni več pomoči!