Slovenija > Komentarji in kolumne
9031 ogledov

Opravičujem se v svojem in Emilijinem imenu

Emilija Stojmenova
1/3
Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Želel sem vam ponuditi nekaj več, pa ni šlo. Žal.

Sodelavec me je opozoril, da na eUpravi ne deluje več obveščanje z SMS sporočili. Lahko bi se zgodilo, da bi kdo računal na obvestilo in zaradi tega spregledal, da mu je potekel kakšen dokument, zato smo bralce želeli opozoriti na to in izvedeti še kaj več.

Na ministrstvo za javno upravo sem poslal dve vprašanji: Zakaj obveščanje prek SMS sporočil ni več možno in ali pričakujejo, da bo znova omogočeno in kdaj.

Ministrstvo za javno upravo je vprašanja prijazno preposlalo pristojnemu ministrstvu za digitalno preobrazbo. Sodelavci večkrat tarnajo nad njihovo komunikacijo, zato me je presenetilo, da je njihov odgovor prišel že kakšne tri ure kasneje. A veselil sem se lahko samo nad hitrostjo.

Na vprašanje zakaj, sem dobil odgovor nepredvidene okoliščine, na vprašanje kdaj pa v čim krajšem možnem času.

Iz službe za odnose z javnostmi so mi namreč poslali sledeče: "Sporočamo, da je na eUpravi obveščanje s SMS začasno onemogočeno zaradi nepredvidenih okoliščin. Intenzivno iščemo rešitve, da bi to storitev omogočili v čim krajšem možnem času."

To je celo bolj skopo od obvestila s spletne strani eUprave: "Uporabnike, ki imate na eUpravi nastavljeno obveščanje preko SMSjev obveščamo, da je zaradi nepredvidenih okoliščin do nadaljnjega ta možnost obveščanja onemogočena. V nastavitvah lahko za opomnike ali obvestila določite prejem sporočil na elektronsko pošto. Zahvaljujemo se vam za razumevanje."

Dodana vrednost je občutna

V primerjavi z obvestilom, ki je objavljeno na spletni strani eUprave sem sicer od ministrstva za digitalno preobrazbo izvedel nekaj novega. Dodatno se tako izvedel, da je ukinitev SMS obveščanja "začasna", medtem ko je v obvestilu napisano, da bo onemogočena "do nadaljnjega". Glede razlogov za zaplet pa nisem izvedel nič novega, to so "nepredvidene okoliščine". Je pa v odgovorih ministrstva za digitalno preobrazbo ena ključna dodatna informacija, in sicer, da intenzivno iščejo rešitve, da bodo zaplet rešili "v čim krajšem možnem času".

Dragi bralci, jaz se vam opravičujem, ker vam danes ponujam prispevek brez dodane vrednosti. Kakšna je dodana vrednost (odgovorov) ministrstva za digitalno preobrazbo, presodite sami, če nič drugega, smo vsaj komunicirali digitalno. Ne dvomim niti malo, da bo vse tovrsne komunikacijske zagate rešila nova vladna strategija komuniciranja, podpredsednik vlade za komuniciranje, če ne, bo pa še kakšna zunanja agencija pomagala. Potrebe nedvomno so ogromne.

janez.zalaznik@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.