Slovenija
44 ogledov

Koncertna dvorana ni obvezna

Mesto, kjer je stal Kolizej. Boštjan Tacol
MOL je v načrtu morala znižati stolpnico s 75 metrov na največ 30.


Na Mestni občini Ljubljana (MOL) ne zahtevajo več, da investitor Jože Anderlič na zemljišču nekdanjega Kolizeja zgradi večnamensko dvorano za kulturne prireditve. Ta v dopolnjenem osnutku občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali danes, sploh ni omenjena, so pa zapisali, da so dopustne "stavbe za kulturo in razvedrilo". To se je zgodilo, čeprav so Kolizej lahko porušili prav zaradi dogovora, da bo v novem projektu osrednji prostor namenjen kulturi, Anderlič pa je zagotavljal, da bo v novem Kolizeju – Musici Tivoli zgradil koncertno-operno dvorano z dva tisoč sedeži.

So pa na MOL vsaj določili, da je lahko najvišji objekt visok 30 metrov, čeprav je bilo predvideno, da bo Anderlič na tem prostoru zgradil 75-metrsko stolpnico. To je bila sicer zahteva ministrstva za kulturo. Najvišja stavba v novem projektu bo tako lahko imela največ devet etaž in največ štiri kletne etaže za garaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.