Slovenija
9339 ogledov

Policija posredovala, 48-letni moški umrl v njihovem vozilu

avtocestna policija
1/2
Anže Petkovšek avtocestna policija
Policisti so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini. Po posredovanju so 48-letnega moškega z intervencijskim vozilom policije odpeljali na pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je izgubil zavest in kljub oživljanju umrl. Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

Kot so danes okoliščine dogajanja v sporočilu za javnost opisali na Policijski upravi (PU) Celje, so policisti, ki so v četrtek zvečer na Koroškem posredovali zaradi nasilja v družini, zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega zaprosili za prisotnost zdravnico in reševalce, ki so prišli na kraj dogodka.

Ob posredovanju je osumljeni napadel policiste, in sicer jih je poškropil s solzivcem, nakar je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše. Po dlje časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga policisti prijeli in ga vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja nudili pomoč, so zapisali na PU Celje.

Osumljenega so nato z intervencijskim vozilom policije odpeljali na strokovni pregled v zdravstveni dom, med prevozom pa je osumljeni naenkrat izgubil zavest. "Kljub takojšnjemu oživljanju tako policistov kot zdravstvenega osebja je 48-letni osumljenec umrl," so navedli.

Prometna Policija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ogled kraja dogodka - policija v sporočilu za javnost imena kraja na Koroškem ni navedla - so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, s katero bo ugotovljen vzrok smrti.

Kot so še dodali na PU Celje, bo generalni direktor policije Senad Jušić imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

Komentarjev 26
  • Idioti 13:09 22.marec 2024.

    Kaj a zdej človek ne more več niti zaradi kapi umreti , ne da bi se šli neko afero !

  • Nevica 12:03 22.marec 2024.

    Gotovo ga niso vrgli skozi okno ampak je sam skočil....

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 11:22 22.marec 2024.

    Nobene škode!!!