Slovenija
88 ogledov

Ljubljana bo dobila dva nova spomenika

Ljubljana Anže Petkovšek
Mestna občina Ljubljana je objavila povabilo k pripravi idejne rešitve za postavitev spomenika prof. dr. Francetu Bučarju in prof. dr. Jožetu Toporišiču.

Odločitev za postavitev spominskega obeležja dvema slovenskima velikanoma je Komisija za postavitev javnih spomenikov - obeležij v Mestni občini Ljubljana sicer sprejela že avgusta. Do vključno 27. januarja pa na občini zdaj iščejo idejne rešitve obeh obeležji.

Spomenik Jožetu Toporišiču naj bi predvidoma stal na severnem delu južnega zidu Foersterjevega vrta pri Filozofski fakulteti. Strokovna komisija pa je predlagala, naj bo spomenik sodobna kiparska upodobitev profesorja.

Spomenik Francetu Bučarju, kot eni najpomembnejših osebnosti slovenske sodobne zgodovine, pa naj bi postavili na Trgu narodnih herojev, ob stavbi Državnega zbora RS.

Avtorja obeh najbolje ocenjenih rešitev bo komisija pozvala k izvedbi spomenikov.

Komentarjev 11
  • matermila 07:07 08.januar 2017.

    Pes= okokučni domobranPas=okolopojasni pantalodržačletališče=zračna lukain še več kretenizmov...

  • valerijakregar 21:51 07.januar 2017.

    NAJLEPŠI SPOMENIK BI SI LAHKO POSTAVILA DRŽAVA Z DRUGAČNIM ODNOSOM DO LASTNIH DRŽAVLJANOV ;http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/586e8688a9eea/pretresljive-zgodbe-zadnja-meja-pred-razclovecenjemsramota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • MihaPu 14:46 07.januar 2017.

    Ni pomagalo, še vedno slišim "predložek" na vseh športnih kanalih. Bolezen se je preveč razširila.