Slovenija
591 ogledov

Ljudmila Novak, NSi, se spušča v predsedniško tekmo

Ljudmila Novak Saša Despot/Mediaspeed
Da bo sodelovala v predsedniških volitvah, je naznanila tudi prva ženska kandidatka.

"Veselim se predsedniške tekme, pripravljena sem na zmago. Čeprav se zavedam, da pred koncem tekme še nihče ni zmagovalec," je kandidaturo za funkcijo predsednika republike napovedala tudi Ljudmila Novak v sredi svojih strankarskih kolegov z NSi. Za kandidaturo ima po njenih besedah polno podporo stranke in tudi številnih ljudi, ki so izrazili željo, da kandidira.

"Predsednik republike mora imeti jasno in odločno besedo. Biti mora tudi varuh kompasa in prave smeri. Kot predsednica bom sledila temeljni viziji, da postane Slovenija ena najuspešnejših držav," je med drugim navedla še Ljudmila Novak, ki za predsednico republike kandidira tudi zato, ker ljudem želi povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo. Predsednica NSi je na novinarski konferenci, kjer je naznanila svojo kandidaturo, tudi večkrat povedala, da želi prisluhniti ljudem.

"Slovenija premore malo politikov, ki znajo prisluhniti," je njeno kandidaturo podprl evroposlanec Lojze Peterle. Tudi podpredsednik Jožef Horvat se je strinjal, da bo s svojimi bogatimi političnimi izkušnjami zagotovo znala prisluhniti državljanom in da jo pri kandidaturi podpirajo vsi v stranki.

Kdo je še v igri?

Čeprav trenutni predsednik republike Borut Pahor, velja za absolutnega favorita, Ljudmila Novak pravi, da niče ni nepremagljiv. Poleg njiju so svoje kandidature napovedali diplomat in profesor Milan Jazbec, kamniški župan Marjan Šarec in kulturnik Andrej Rozman - Roza.

Pričakovati je, da bo kandidaturo napovedal tudi predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič, ki je pred nekaj tedni za Žurnal24 povedal, da bo odločitev s stranko sprejel šele jeseni. Med tistimi, ki so napovedali kandidaturo, a še niso zbrali potrebnih 5.000 podpisov (ali 3.000 podpisov in podporo politične stranke ali podporo politične stranke in treh poslancev državnega zbora), pa so tudi estradnik Damjan Murko, pevec Dominik Kozarič in komedijant Žiga Papež.

Komentarjev 5
  • ode 08:26 05.avgust 2017.

    Baba je sposobna, ni kaj. Čeprav je preveč farška, cerkvena. Zmagala bo v prvem krogu, ker narod hoče spremembe. Njeno predsedniško geslo bo: "Bogu kar je božjega in Cerkvi kar je Cerkvenega"

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:42 04.avgust 2017.

    Baba ni dobra tut za čistilko na železnški postaji u Lublan,kva šele za precednico države!Nima 1% šans.

  • Avatar Džoser
    Džoser 13:09 04.avgust 2017.

    Kot piše v prispevku se vidi,da lopovi podpirajo lopove :Peterle ukradel sosednje stanovanje v bloku,ker ni bilo dovolj slik za na zid je ukradel še maršalov portret iz parlamenta.Ljudmila poneverila denar pri izgradnji vrtca v Moravčah,ko je bila ravnateljica šole. itd.itd.