Slovenija
74 ogledov

Lobiranje še ni končano

Jože Leskovar – ob njem direktorica občinske uprave Melita Čopar – je iz ožjega Žurnal24 main
Kostak. V ponedeljek bo nadzorni svet imenoval novega direktorja. Bo to Božič, Muha ali Resnik?

"Nadaljevanje druge izredne seje, na kateri bomo odločali o direktorju Kostaka, bo v ponedeljek," je bil redkobeseden predsednik nadzornega sveta Kostaka Rudi Mlinarič.

Sprva je bilo namreč rečeno, da bo odločitev znana že to sredo. V ožji izbor so izmed petih prišli trije kandidati: nekdanji prometni minister Janez Božič, dozdajšnji predsednik uprave Božidar Resnik in Miljenko Muha, član uprave, odgovoren za trženje. Čeprav naj bi krški župan navijal za svojega strankarskega kolega, Škofjeločana Božiča, pa javnost ne govori njemu v prid. V pismu, ki ga je napisalo Naprej Posavje, Božiča povezujejo z Zidarjem in SCT. "Odločitev Bogoviča, ki se zavzema za Posavje, na čelo takšnega podjetja pa pripelje človeka iz povsem drugega okolja, je nerazumljiva," navajajo v pismu.

Odločitev bo znana v ponedeljek, odločal pa bo petčlanski nadzorni svet. Cveto Sršen je namreč iz njega izstopil. Lahko bi se zgodilo, da bo razpis ponovljen, navaja naš vir, drugi pa meni, da se to skorajda ne more zgoditi in da bo odločal kapital, ne pa 
politika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.