Slovenija
1445 ogledov

Luko Koper po "rekordnih poslovnih rezultatih" zapušča predsednik uprave

Luka Koper MatijaJanežič
Nadzorni svet Luke Koper se je na današnji seji seznanil s sporazumom o predčasnem prenehanju mandata in delovnega razmerja predsednika uprave Boštjana Napasta. Na čelu družbe bo do konca junija, nato bo vodenje uprave prevzela članica uprave Nevenka Kržan. Vmes bodo nadzorniki novega predsednika uprave poiskali z javnim razpisom.

Napast je dejal, da je pri tej odločitvi pretehtala želja po soočenju z novimi poslovnimi izzivi v drugačni panogi. "Luko Koper zapuščam v dobri kondiciji in verjamem, da bo nadaljevala trende uspešnega poslovanja," so njegove besede povzeli v Luki.

Predsednik nadzornega sveta Mirko Bandelj je dejal, da je družba v času Napastovega mandata dosegla rekordne poslovne rezultate. Družba se je po njegovih besedah zelo uspešno soočala z izzivi poslovanja v zahtevnem in hitro se spreminjajočem poslovnem okolju.

Napast je petletni mandat v družbi po odločitvi nadzornikov pod vodstvom Francija Matoza začel v začetku decembra 2021, prej je bil predsednik uprave Geoplina.

Nadzorni svet je sredi lanskega novembra z mesta člana uprave odpoklical Roberta Rožaca. Rožac je bil v upravo imenovan sredi novembra predlani, potem ko je uprava na čelu z Dimitrijem Zadelom sporazumno odstopila s položaja.

V upravi sta sedaj še članica uprave Nevenka Kržan, ki je mandat nastopila v začetku julija 2022, in Vojko Rotar kot delavski direktor, ki je mandat nastopil sredi letošnjega februarja, je razvidno s spletne strani družbe.

Skupščina družbe je nov nadzorni svet imenovala v začetku letošnjega februarja. Takrat je odpoklicala štiri člane, ki so jih imenovali v času vlade Janeza Janše, in sicer Matoza, Nevenko Črešnar Pergar, Andreja Koprivca in Božidarja Godnjavca. Za nove je postavila Bandlja, Boruta Škabarja, Barbaro Nose, Jožefa Petroviča in Boštjana Raderja. V nadzornem svetu je še Tomaž Benčina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.