Slovenija
579 ogledov

Maja Makovec Brenčič s podporo SMC v predsedniško tekmo

Maja Makovec Brenčič Državni zbor
Maja Makovec Brenčič, kot kandidatka SMC, pravi, da je ni strah povedati svojega mnenja. Šef SMC: "Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce."

"S svojo prvo Facebook objavo oznanjam svojo predsedniško kandidaturo," je danes na družbenih omrežjih naznanila Maja Makovec Brenčič, šolska ministrica, po tem ko je včeraj svet stranke SMC soglasno podprl njeno kandidaturo.

"Verjamem v Slovenijo, ki verjame vase. V Slovenijo, ki ima samozavest, da zasleduje boljše življenje za svoje državljanke in državljane," je začela svoj nagovor Makovec Benčič, ki sicer ni članica stranke, in navedla, da želi biti predsednica, ki prevzema aktivno vlogo v družbi in ne beži od pomembnih stališč glede aktualnih in pomembnih vprašanj. Tudi sama pa si želi voditelja oziroma voditeljico, ki je ni strah povedati svojega mnenja.

Uradno je predsednik stranke SMC Miro Cerar njeno kandidaturo naznanil že včeraj, ko jo je označil za pogumno in odločno. "Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce," je še izpostavil po poročanju STA in ocenil, da se ne boji se dajati izjav o pomembnih in konkretnih vprašanjih, četudi so težka.

V SMC sicer verjamejo, da ima kandidatka s pomočjo stranke realno podporo oz. možnosti za uvrstitev v drugi krog na oktobrskih predsedniških volitvah in nato tudi zmaga.

Komentarjev 6
  • dd 09:40 09.september 2017.

    Toliko kandidatov, pa nobenega ni za voliti.

  • partizanka 18:06 08.september 2017.

    kakšen bi bil odziv če bi Janša tako opisal njihovo kandidatko? Zdaj sem sigurna, da so za njega ženske le številke

  • Klemen Ko 17:09 08.september 2017.

    Globoko upam, da bosta Angelca in Milka v finalu .....v Jatimem kokošnjaku

Sorodne novice