Slovenija
28 ogledov

Manj od minimalne

energoplan Boštjan Tacol
Energoplan. Zaposlenim so v podpis ponudili anekse s sto evrov nižjo osnovno plačo, kot je minimalna.

"Zaradi zaostrenih pogojev poslovanja” je Energoplan, ki je na primer z Gradisom skupino G gradil Športni park Stožice, zaposlenim ponudil znižanje osnovne plače, izhaja iz aneksa enega od delavcev.

660 evrov bruto na mesec

Tisti, ki bodo anekse podpisali, bodo imeli letos okoli 660 evrov bruto plače na mesec, kar je sto evrov manj, kot je bila januarja minimalna bruto plača. Čeprav imamo aneks shranjen v uredništvu, v Energoplanu pravijo, da naše navedbe ne držijo.

Oskar Komac, generalni sekretar sindikata delavcev gradbenih dejavnosti, je ob tem dodal, da delodajalec s takim aneksom ne krši zakonodaje, če bo skupaj z dodatki zaposlenim izplačal več, kot je minimalna neto plača.

V minimalni plači so sicer všteti osnovna plača delavca in dodatki, ki mu pripadajo, razen dodatka za nadure, so pojasnili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter dodali:

“V minimalno plačo se ne vštevajo dnevnice, terenski dodatki, povračilo stroškov prevoza na delo in z dela, povračilo stroškov za prehrano med delom in regres za letni dopust.”

Komentarjev 1
  • mirko 12:01 05.februar 2012.

    Mafija. Tu se lepo vidi, kako so sindikalni zaupniki spajdašeni z vodstvom podjetja. Zamenjal sem kar nekaj firm in povsod je bilo tako. Ta država mora čimprej crknit !!!