Slovenija
54 ogledov

Marjan iz Kmetije: Operacijo hčerke bo plačala ZZZS

Lana Marjan Kmetija Osebni arhiv
Družina Marjana Beraniča je danes dobila pošto Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Marjan je prvi zapustil Kmetijo, ostal pa v srcih gledalcev. Mariborčan se je namreč šov prijavil, da bi lahko z glavno nagrado plačal zapleteno in predvsem drago operacijo sedemletni hčerki Lani. Lana ima hude težave z nogami, saj se je že rodila z deformacijo, zaradi katere ima številko nogo kar 40.

V Milanu se je že spoznal s kirurgom iz Floride, ki je operiral tudi malega Reneja. Ta mu je povedal, da operacijo lahko opravi, a da stane kar 200 tisoč ameriških dolarjev: “Datum operacije bo znan šele, ko mu bomo nakazali deset odstotkov," je povedal.

Danes pa je družina prejela veselo novico, pošto Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki bo kril hčerkino operacijo. Kot poroča Maribor24 naj bi šlo za več kot 100 tisoč evrov.

"Še sami ne moremo verjeti, veseli smo. Kriti so stroški operacije, a seveda bodo nastali še dodatni stroški za pot, bivanje in ostalo. Dobrodelna akcija pri Mausu bo tako potekala samo še do konca tedna."

Operacija žil kasneje
Lana Marjan Kmetija | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Znesek, ki ga bo krila zavarovalnica je sicer nižji, kot tisti o katerem se je govorilo v medijih, ko je bilo govora o dobrodelnem zbiranju denarja za Lano, saj so pri izračunu upoštevali tudi predračun za žilno operacijo, ki znese 45 tisoč dolarjev. Vendar te operacije zdaj ne bodo naredili, ker je že prva operacija dovolj in je potrebno pol leta do leta dni okrevanja, preden se opravi še ta operacija žil.

Do takrat tako še vedno lahko darujete znesek za Lano preko sms sporočila - vanj vpišite LANA in sporočilo pošljite na 1919, s tam boste poklonili 1 evro. Lahko pa pošljete LANA5 na 1919 in poklonili boste 5 evrov. Prostovoljne prispevke pa lahko še vedno nakažete tudi na transakcijski račun Humanitarnega društva MAUS, ki je odprt pri Delavski hranilnici. Številka računa: SI56 6100 0000 7087 846, s pripisom za Lano.

Komentarjev 1
  • manch 20:51 14.september 2016.

    Zakaj imam občutek, da mu ZZZS te operacije ne bi odobrila, če ne bi šel v medije? Grenak priokus ostaja.