Slovenija
6910 ogledov

Erjavec: Napačno se je odločil, če misli, da bo Karel Erjavec njegova tarča

Karel Erjavec Saša Despot
Izjave predsednika državnega zbora Milana Brgleza so razburile ministra Karla Erjavca. Ostre izjave pa tako že nakazujejo, da se začenjajo predvolilne priprave.

 "Napačno se je odločil, če misli, da bo Karel Erjavec njegova tarča in da bo s tem pridobil politične točke," se je danes na besede Milana Brgleza za TV Slovenija odzval minister in prvak Desusa Karl Erjavec.

Predsednik državnega zbora je namreč v soboto objavljenem intervjuju za časnik Večer odkrito kritiziral poteze ministra in prvaka Desusa Karla Erjavca in celo ocenil, da se je vodja opozicije Janez Janša v skoraj vseh fazah implementacijskega procesa obnašal veliko bolj odgovorno kot on.

Poleg tega se je Brglez spotaknil tudi v zvezi z njegovim ravnanjem v primeru begunca Ahmada Šamija, po njegovih besedah so bile prek tujih diplomatov njegove besede "sporočene v druge prestolnice. To vem." Prvi med poslanci pa se je obregnil tudi ob obnašanje DeSUS in neodzivnostjo Erjavca v zvezi z zakonom o financiranju vzgoje in izobraževanja, ki po nepotrebnem zapleta odnose s Svetim sedežem ter zmanjšuje ugled Slovenije v Svetu Evrope in v EU.

A Erjavec je glede očitkov o neodgovornemu ravnanju po sprejetju arbitražne odločbe odvrnil, da bi morala vlada začeti arbitražno razsodbo na morju izvajati takoj, saj da v dialogu med Slovenijo in Hrvaško glede tega ni videti nikakršnega napredka. "Ta napaka SMC nas bo še drago stala", je opozoril in v nadaljevanju še povedal, da je njegov interes kot predsednika DeSUS, da na levici ne bi bilo preveč napetosti.

"Res pa je, da je SMC trenutno v nezavidljivem položaju in zaradi tega se pojavljajo ti napadi znotraj koalicije," je še dodal Erjavec.

Komentarjev 6
  • ode 17:23 05.december 2017.

    Kahl Ehjavc sebe kliče z imenom in priimkom v tretji osebi. Očitno je preveč gledal nadaljevanko Poirot in se ima za tako slavnega. Tega ni počel niti Jezus, niti Hitler, niti Tito...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:43 05.december 2017.

    Korl ti si navadno govno od politika,ki gleda samo na svojo presito rit,vse to pa dosežeš na plečih revnih upokojencev,za katere nisi storil NIČ,edino pred volitvami veliko obljubljaš,da si zagotoviš mesto v parlamentu in to je vse.Upam,da so upokojenci skužili ...prikaži več tvojo pokvarjeno igro in ti na novih volitvah podarijo isto,kot ti njim,NIČ!

  • Igor Đukanović 07:35 04.december 2017.

    Pustite upokojence. Tu je očitno, da Erjavec laže tako glede tisoč evrov pokojnine kot glede zavzemanja za višanje pokojnin in izboljšanje položaja upokojencev nasploh (npr. zdravstvo). Dovolj je pogledati, kako je očitno sabotiral arbitražo s tem, ko se je javno ...prikaži večno hvalil, da vohuni za haškim sodiščem. Ali Slovenija res potrebuje najbrž koruptivno motivirano imitiranje amaterskega prostovoljstva na tako visokem položaju?

Sorodne novice