Slovenija
1508 ogledov

Ministra Hojsa čakajo ure in ure mučne razprave

Aleš Hojs
1/3
STA/Daniel Novakovič
V Levici so zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa spisali novo interpelacijo.

Očitajo soustvarjanje izrednih razmer, odgovornost za policijsko nasilje, protiustavno omejevanje človekovih pravic ter politizacijo in militarizacijo policije, poroča 24ur. Levica je osnutek interpelacije poslala v usklajevanje partnerjem v KUL.

V besedilu interpelacije ocenjujejo, da je bila policiji na protestih 5. oktobra več kot očitno ukazana eskalacija konfliktov. Izpostavljajo, da je bil 9. člen zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki omogoča omejitev gibanja, aktiviran prvič v zgodovini Slovenije, pred letošnjim letom pa je bil vodni top, ki je zdaj v uporabi vsak teden, uporabljen le enkrat. Hojsu očitajo še, da namesto minimalne sile za zastraševanje uporablja princip čim večje uporabe sile.

Pred dobrim letom je Hojs prestal prvo interpelacijo, o kateri so poslanci glasovali po 17 urah razprave.

Spomnimo, da je Hojs že konec junija lani nepreklicno odstopil, po njegovih besedah naj bi predsednik vlade Janez Janša njegov odstop sprejel. Hojs je ostal notranji minister, kasneje je pojasnil, da Janša ovojnice z njegovo odstopno izjavo ni odprl.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • 5ab88cdfad1c39da632cc9a4d7a3774b4e76408a 07:27 13.oktober 2021.

    Jaz bi ministra najprej vprašal o njegovi izjavi v Marezigah prejšnjo soboto ... ljudi izven šotora SDS je namreč označil za primitivce ... če bo šel te iste v času volitev prosit za glasove ...?!

  • ico8 18:15 12.oktober 2021.

    Ce pa to ni sus v glavo, ne v koleno, v glavo Levice!? Blamiral jih je ze na Hanziju, v Kurniku, na vsaki seji dobijo po tisti prazni piksni, ki jo nosijo na rameh, neeee, nic ne pomaga. OK, sedaj ...prikaži več bodo pac dobili dokoncni KO, fertig, slus!!!

  • romy 17:43 12.oktober 2021.

    Za njega ne bo mučno...nalil jim bo kristalno čistega vinčka...