Slovenija
4236 ogledov

Na Brniku si obetamo novo nizkocenovno letalsko družbo Eurowings

Eurowings EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Na ljubljanskem letališču naj bi že v začetku leta pričakali novo letalsko dužbo.

Nemški nizkocenovnik Eurowings, ki je del Lufthanse, naj bi neuradno s 15. januarjem 2018 začel leteti med Ljubljano in Düsseldorfom.

Seznam letov med Ljubljano in Düsseldorfom pa je že razviden iz urnika, ki ga je sestavilo letališče v Düsseldorfu do sredine marca. Na novi letalski liniji naj bi leteli trikrat tedensko, in sicer ponedeljek, petek in nedeljo.

Urnik | Avtor:

Kljub temu pa naj bi bile v tem trenutku še vedno mogoče spremembe. "Potrditve o vzpostavitvi linije za Düsseldorf v januarju še nimamo," so se za Žurnal24 namreč odzvali pri Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. A pri tem potrjujejo, da je tudi Eurowings eden od številnih letalskih prevoznikov, ki jih nagovarjajo za vzpostavitev novih linij z ljubljanskega letališča.

Uradna pojasnila Eurowings, ki se v zadnjem obdobju širi na območje držav nekdanje Jugoslavije, še pričakujemo.

Eurowings je med drugim konec oktobra prav tako že uvedel linijo med hrvaško prestolnico in Düsseldorfom, kar je že peta redna linija. Poleg Düsseldorfa Zagreb že povezujejo z Berlinom, Hamburgom, Stuttgartom in Kölnom. Zasedenost letal na letih na Hrvaško je 90-odstotna. Na Hrvaškem pa so že napovedali odpiranje dodatnih linij.
Komentarjev 1
  • Bosko Boki 17:32 10.november 2017.

    Hvala bogu, čimprej. Če letiš za cca 60-100 eur ko imajo akcije se to veliko bolj splača kot iz avtom hodit. Ko sešteješ gorivo, cestnine, vinjete in tunele se kaj kmalu izkaže da se pelješ pol ceneje z letalom kot ...prikaži več z avtom. Da ne govorim o času ki ga porabiš. Že sedaj je veliko boljše se zapeljati do Zagreba in od tam naprej.