Slovenija
704 ogledov

Na cestah se stanje umirja

Sneg Anže Petkovšek
Promet sicer še vedno poteka počasneje.

Na slovenskih cestah, kjer je danes sneg povzročil precej težav, se razmere počasi umirjajo. Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra dolenjska in štajerska avtocesta nista več zaprti. Voznike zaradi upočasnjenega prometa vseeno pozivajo naj se na pot odpravijo prej kot običajno.

Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. V prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj se na pot odpravijo prej kot običajno ter ne brez obvezne zimske opreme. Na nekaterih odsekih so še vedno zdrsi tovornih vozil, kjer je zato oviran promet oziroma zaprt vozni pas.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto-Metlika, Soteska-Črmošnjice-Črnomelj in Jugorje pri Metliki-Štrekljevec-Ručetna vas in na cesti Velenje-Mislinja. Zaradi zimskih razmer velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cestah Col-Črni Vrh- odovič in Spodnja Idrija-Godovič.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalni cesti Ajdovščina-Selo velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi zdrsa tovornega vozila oziroma nesreče je na vipavski hitri cesti zaprt razcep Nanos iz smeri Ajdovščine proti Kopru.

Sneg Slovenija Kaos na cestah: Za to vas lahko doleti 500 evrov kazni sneg ceste Ljubljana Slovenija Ponekod že blizu 20 cm snega, Gregorčič o tem, kdaj bo sneženje ponehalo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:25 19.januar 2024.

    Dars je ponovno padel na izpitu..Toliko priprav in besed, ob zmerni količini snega pa nam vse obstoji..