Slovenija
26 ogledov

Na Planinskem polju nočna straža

slovenija 18.02.14, Planina, Laze, Planinsko polje, poplave, naravna katastrofa, Anže Petkovšek
Na Planinskem polju so zaradi naraščajoče vode uvedli nočno stražo.

Predsednik Gasilske zveze Postojna Marko Simšič ocenjuje, da se bo gladina vode na Planinskem polju ponoči še hitreje dvigovala, saj je sinoči in danes cel dan deževalo. Predvidoma se bo gladina dvignila še za 10 centimetrov.

Simšič je na dopoldanskem sestanku krajanom Planine dejal, da je tokrat zmagala narava, stanje morajo spremljati in izvajati primerne ukrepe.

Danes so pospešeno nameščali nove protipoplavne vreče in utrjevali že obstoječe nasipe, kjer je to možno in smiselno. V nedeljo bodo na pomoč prišli še gasilci iz Kraške gasilske zveze Sežana, prav tako na terenu ostaja 50 pripadnikov Slovenske vojske ter domači fantje. Tako bo vse skupaj na terenu okoli 110 ljudi.

Ob Cerkniškem jezeru pod nadzorom

Poveljnik Civilne zaščite občine Cerknica Jože Turšič pa je za STA pojasnil, da se je gladina Cerkniškega jezera od petka zjutraj do danes popoldne dvignila za šest centimetrov, v Rakovem Škocjanu pa je voda zadnjih v 24 urah narasla za 20 centimetrov. Zaradi vode sicer ostajata ogrožena dva objekta ob Cerkniškim jezerom, a je situacija po njegovih besedah pod nadzorom, saj so danes dodajali protipoplavne vreče. Sicer pa je Turšič danes "najbolj zadovoljen človek na Cerkniškem, saj je vremenska napoved za prihodnje dni brez padavin".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.